Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a decis. Două terenuri din Portul Constanța trec în concesiunea CN „APM“ Constanța

ro

13 Jun, 2024 16:45 604 Marime text
Guvernul a adoptat în ședința de astăzi o hotărâre privind schimbarea titularului dreptului de administrare a unor bunuri imobile aflate în domeniul public al statului.

Prin actul normativ se aprobă ca un teren în suprafață de 6.012 mp să fie folosit pentru realizarea activităților de servicii anexe transporturilor pe apă, în portul Constanța.

Terenul, aflat în domeniul public al statului, va fi transmis din administrarea Ministerului Finanțelor – Autoritatea Vamală Română, în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și concesiunea Companiei Naționale „Administrația Porturilor Maritime” Constanța.

De asemenea, un alt teren în suprafață de 10.000 mp, aflat tot în incinta portului Constanța, îndeplinește cerințele necesare pentru realizarea unui nou birou vamal în zona de sud a Portului Constanța.

Terenul va fi necesar pentru îmbunătățirea infrastructurii vamale și pentru fluidizarea traficului la punctul de trecere a frontierei din zona de sud a portului Constanța.

Acest teren, aflat în domeniul public al statului,  va trece din administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și concesiunea Companiei Naționale „Administrația Porturilor Maritime” Constanța, în administrarea Ministerului Finanțelor – Autoritatea Vamală Română.

Citește și: 

Guvernul a aprobat recunoaşterea reciprocă între România şi SUA ale perioadelor de muncă şi a dreptului la pensie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii