Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 04 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul României Comercianții nu îi vor mai putea păcăli pe consumatori - „Aplicăm sancțiuni dure pentru nerespectarea acestei obligații!”

ro

04 Sep, 2024 11:38 197 Marime text






Guvernul a introdus mai multe măsuri de plafonare a adaosului comercial pentru a ține sub control creșterea prețurilor. Mai mulți comercianți au pus la cale ”o șmecherie” prin care au scăzut gramajul produselor, dar prețurile au rămas la fel, informează știripesurse.ro

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că este gata ordinul ANPC prin care se va stopa acest fenomen, iar producătorii vor fi obligați să semnaleze pe etichetă faptul că au redus gramajul.

”Este gata și ordinul președintelui ANPC de stopare a fenomenului prin care comercianții scad gramajul produselor, dar lasă prețurile la fel. Aceasta formă de înșelăciune împotriva consumatorilor se încheie!

Finalizăm azi procedura de consultare la nivel european și cel târziu luni putem avea actul publicat în Monitorul Oficial: producătorii trebuie să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, iar prețul produsului este neschimbat. Și aplicăm sancțiuni dure pentru nerespectarea acestei obligații!”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.


Citește și:
Guvernul a stabilit calendarul alegerilor prezidențiale! Cum se va desfășura procesul de votare
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii