Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 05 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul României Societățile de asigurare și reasigurare vor avea obligația de a institui și administra sisteme și rețele informatice

ro

27 Oct, 2023 17:10 814 Marime text


Proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activității de asigurare şi reasigurare, transmite un comunicat din partea Guvernului României.

Prin proiectul de lege adoptat de Guvern, care va fi transmis spre dezbatere și aprobare Parlamentului, sunt introduse reglementări pentru îmbunătățirea răspunsului la riscurile asociate tehnologiei informațiilor și comunicațiilor, pe care societățile de asigurare și reasigurare trebuie să le aplice în exercitarea activității. Aceste măsuri sunt în concordanță cu normele europene.

Mai exact, conform Legii 237/2015, societățile au obligația să adopte măsuri pentru asigurarea continuității activității prin elaborarea de planuri pentru situații de urgență și prin utilizarea de sisteme, resurse și proceduri adecvate.

Noile prevederi, introduse prin acest proiect, completează această responsabilitate. Concret, sunt introduse reglementări în sensul în care, societățile de asigurare și reasigurare vor avea, în plus, obligația de a institui și administra sisteme și rețele informatice, în conformitate cu regulamentele europene în domeniu.

În condițiile în care activitatea societăților de asigurare și reasigurare este dependentă de sistemele informatice, acestea vor avea obligativitatea de a institui un sistem de guvernanță, inclusiv de managementul riscului, care să mențină reziliența operațională și siguranța sistemelor informatice, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Iată ce proiecte sunt pe listă la ședința de Guvern care va avea loc vineri
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii