Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:21 14 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărâre de Guvern care vizează modernizarea canalelor Dunăre - Marea Neagră şi Poarta Albă - Midia - Năvodari

ro

05 Jan, 2023 13:16 1797 Marime text
Guvernul a aprobat în ședința de Guvern de miercuri, o hotărâre privind indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea canalelor Dunăre - Marea Neagră şi Poarta Albă - Midia, Năvodari în vederea creşterii siguranţei navigaţiei.

Valoarea totală a investiţiei este de peste 1,6 miliarde lei, iar durata de execuţie este de 60 de luni, potrivit unei informări de presă a Executivului.

Vă reamintim, anul trecut,proiectul „Modernizarea canalelor navigabile ale Dunării: Canal Dunăre-Marea Neagră și Canal Poarta Albă-Midia Năvodari, în vederea creșterii siguranței navigației” a trecut de evaluarea inspectorilor de mediu, urmând a fi amplasat pe raza UAT-urilor Medgidia, Cernavodă, Murfatlar, Ovidiu, Năvodari, Saligny, Mircea Vodă, Castelu, Poarta Albă, Valu lui Traian, Bărăganu, Topraisar, Agigea, Cumpăna, Lumina, zonă Canal Dunăre-Marea Neagră, și canal Poarta Albă-Midia Năvodari.

Beneficiarul şi responsabilul pentru implementarea proiectului este “Compania Naţională «Administraţia Canalelor Navigabile» - S.A. Constanţa, persoană juridică de naţionalitate română, organizată ca societate pe acţiuni. Compania funcţionează sub autoritatea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicatiilor (MTIC) si desfăşoară activităţi de interes public naţional, conform reglementărilor legale în vigoare şi statutului. C.N. Administrația Canalelor Navigabile S.A. Constanța, ACN îndeplineşte funcția de autoritate portuară şi de căi navigabile interioare, iar obiectul de activitate specific îl reprezintă desfăşurarea operațiunilor legate de urmărirea, dirijarea şi controlul traficului de nave şi convoaie tranzitate pe canalele navigabile (CDMN și CPAMN), prin ecluze şi prin porturile Medgidia, Basarabi, Ovidiu şi Luminiţa.”
 
Canalul Dunăre - Marea Neagră (CDMN) şi Canalul Poarta Albă - Midia - Năvodari (CPAMN), alături de portul maritim Constanţa reprezintă elemente cheie ale navigaţiei pe fluviul Dunărea. Proiectul propune o serie de lucrări cu scopul de punere în siguranţă a stabilităţii taluzurilor, siguranţa căilor navigabile, precum şi preluarea debitelor în siguranţă de pe maluri şi eliminarea excesului de umiditate din taluze. Lucrările pentru investiţia propusă sunt centralizate mai jos:
· Lucrări de modernizare şi reabilitare a CPAMN
· Lucrări de modernizare şi reabilitare a CDMN.
 
Obiectivul este inclus în Master Planul General de transport al României şi se află pe reţeaua de transport de interes european.

Finanţarea se va realiza din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operaţional Transport 2021 - 2027 şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie.



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii