Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:36 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată actul trimis de Ministrul Culturii către CJC Constantinescu se face că plouă şi nu vrea să cedeze Teatrul „Oleg Danovski“ (document)

ro

19 Aug, 2010 00:00 3516 Marime text
vladescu_-_daniela_vladescu.jpg

„Văduva veselă“, aşa cum a fost poreclită directoarea Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ Constanţa, Daniela Vlădescu, de către fostul director al Direcţiei de Cultură din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Cristian Zgabercea, va deveni „văduva neagră“.

Iar acest lucru se datorează acuzelor care i-au fost aduse de către acelaşi ex-director, cum că nu ar fi drămuit aşa cum trebuie bugetul care le-a fost alocat. Directoarea a dorit un drept la replică al cărui destinatar este tocmai Zgabercea, omul care a avut atâta grijă de cultură în timpul „domniei“ sale, încât s-a ales praful de ea. „Suntem acuzaţi pe nedrept că am cheltuit bugetul alocat pentru acest an, însă noi am terminat numai 65% pentru opt luni din cele 13, deoarece luna decembrie şi cel de-al 13-lea salariu se plătesc din bugetul pentru acest an. Am primit de la CJC 56 de miliarde de lei vechi şi am cheltuit 38. Am fost singura instituţie de cultură care nu a avut alocaţi bani pentru investiţii şi premii. Alţii şi-au cumpărat autocare, lumini, au avut opt premiere şi noi am primit numai banii de salarii. Este normal că atunci când s-au făcut reducerile, salariile celorlalţi angajaţi din restul instituţiilor de cultură să nu fie afectate pentru că au renunţat numai la investiţii, dar la noi s-a văzut cum au scăzut salariile, ca să nu mai spun că am stat în şomaj tehnic şi am primit numai 50% din salariu“, a precizat Daniela Vlădescu. 

Urmează un nou protest

Hârtia prin care Ministrul Culturii, Hunor Kelemen, îi cere preşedintelui CJC să aprobe în şedinţă transferul Teatrului în subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional este jalba din proţapul instituţiei de cultură. „Am primit chiar de luni hârtia prin care ministrul se angajează să preia instituţia cu tot cu personal, însă Direcţia de cultură nu vrea să ia în seamă cererea de la minister pentru că astfel nu mai are cum să taie din personalul Teatrului şi va trebui să disponibilizeze din angajaţii lor, ceea ce nu le convine. Vor ca din 240 de oameni de la noi să taie 100 de persoane“, a mai precizat Daniela Vlădescu. Directoarea Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ a anunţat că toţi colegii ei vor fi prezenţi luni în cadrul şedinţei CJC. 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dan Dutu 19 Aug, 2010 00:00 Domnule Peride, Doamna Magiru daca va mai ramas un pic de demnitate mai puteti face ceva, altceva decat va dicteaza partidul. Daca cautati adanc in suflatele !?! voastre o sa gasiti ceva mic si palid. Sugrumata de ani de pupincurism si tactica de cameleon. E CONSTIINTA VOASTRA .Nu o ignorati. Si... va rog sa ma iertati daca am crezut ca inca mai aveti constiinta.