Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:25 19 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată prețul plătit de Banca Transilvania pentru a prelua OTP Bank!

ro

03 Jul, 2024 17:09 1380 Marime text
Banca Transilvania a obținut avizul Consiliului Concurenței pentru achiziția filialei românești a OTP Bank, cea mai mare bancă din Ungaria.
 
Iată care este prețul total al achiziției

Prețul total al tranzacției care urmează să fie plătit de Banca Transilvania este de 347,5 milioane de euro.

Banca Transilvania SA este principala companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, care oferă servicii financiare în România, precum servicii bancare, servicii de investiții, servicii de administrare a portofoliilor și leasing.

OTP Bank România, OTP Leasing România IFN SA, OTP Asset Management România SAI SA, OTP Factoring SRL, OTP Consulting România SRL, OTP Advisors SRL, Fundația OTP Bank România, precum și subsidiarele acestora fac parte din Grupul OTP, oferind, de asemenea, produse și servicii de natură financiar-bancară.
 
 
Date despre OTP Bank
 
OTP Bank România SA din Bucureşti, Sectorul 1, a fost înființată la data de 04.12.1995 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 6419 - Alte activități de intermedieri monetare. Aceasta are o vechime de 28 de ani.
 

OTP Bank România este subsidiara OTP Group, o bancă universală cu o prezență foarte bună în Europa Centrală și de Est, care oferă soluții financiare complete, fiind activă atât în segmentul retail, cât și corporate. După patru ani de creștere constantă și considerabilă pe toate liniile de afaceri, OTP Bank România trece către un proces de consolidare a portofoliului și operațiunilor. Cu o echipă care îmbrățișează schimbarea și își valorifică potențialul, OTP Bank România construiește o cultură a încrederii la fiecare nivel al organizației. În România, membrii Grupului OTP sunt: OTP Bank România, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors și Fundația OTP Bank România.
 
Banca îi are ca administratori pe OTP Bank Nyrt și  Merkantil Bank ZRT.
 
Membrii în directorat sunt Constantin Mares, Cristea Mara, Gyula Fater, Hidan Roxana-Maria, Rogojanu Luca-Victor.
 
Merkantil Bank ZRT este acționar și în cadrul OTP Leasing România IFN SA.
 
Profitul operațional înregistrat în 2023 a ajuns la valoarea de 270 milioane RON, în creștere cu 25% față de anul precedent, ca urmare a creșterii cu 13% a veniturilor totale, în timp ce veniturile nete din dobânzi au crescut cu 4% y-o-y, iar comisioanele nete au crescut cu 8%, influențate de comisioane mai mari din operațiunile cu carduri. Cheltuielile operaționale au crescut cu 8% y-o-y, determinate în principal de creșterile salariale și de alte cheltuieli impactate de inflația ridicată, care s-a situat peste două cifre până în august. Raportul costuri/venituri s-a îmbunătățit la 69,4% în 2023 (-2,8 puncte procentuale față de anul trecut). 

 
Lista firmelor în care OTP Bank Romania SA este acționar
 
Lista firmelor în care OTP Bank Romania SA este acționar este următoarea: OTP Consulting Romania SRL, OTP Factoring SRL, OTP Advisors SRL, OTP Leasing Romania IFN SA, otp Asset Management Romania SAI SA, toate din București. 


 
Despre Banca Transilvania SA 

BT este o instituţie bancară cu capital mixt (străin și român). Grupul Financiar Banca Transilvania (“Grupul” sau “Grupul BT”) s-a format în anul 2003, principala sa entitate și societate mamă fiind Banca Transilvania (“Banca” sau “BT”). Alături de Banca Transilvania, din Grupul BT, la data de 31 decembrie 2022 mai fac parte următoarele entități: Victoriabank SA, Idea Bank S.A., BT Capital Partners S.A., BT Leasing Transilvania IFN S.A., Idea Leasing IFN SA, BT Investments SRL, Idea Broker de Asigurare SRL, BT Direct IFN SA, BT Building SRL, BT Asset Management SAI SA, BT Solution Agent de Asigurare SRL, BT Asiom Agent de Asigurare SRL, BT Safe Agent de Asigurare SRL, BT Intermedieri Agent de Asigurare SRL, BT Leasing Moldova(MD) SRL, BT Microfinanțare IFN SA, VB Investment Holding BV, Improvement Credit Collection SRL, BT Pensii SA, Code Crafters by BT SRL și Țiriac Leasing IFN SA.
 
Firma Banca Transilvania SA din Cluj-Napoca, a fost înființată la data de 24.12.1993 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 6419 - Alte activități de intermedieri monetare.
 
Firma are ca acționar Lista Acționari Conf.Reg. Depozitarul Central.
 
Administratori sunt Bordea Mirela Ileana, Ciorcila Horia, Grasse Thomas Gunther, Gueorguiev Ivo Alexandrov,  Predescu-Vasvari Florin-Danut, Puscaș Vasile, Stanczak-Wuczynska Lucyna Maria.
 
Ciorcila Horia este asociat în cadrul winners Parcul Rozelor SRL, Evergent Investments SA.
 
Gueorguiev Ivo Alexandrov  este administrator în cadrul Salt Bank SA, iar Pușcaș Vasile este administrator în cadrul Teraplast SA.
 
Profitul net consolidat al Grupului Financiar Banca Transilvania a crescut cu 20% în 2023 comparativ cu anul anterior, până la 2,98 de miliarde de lei, din care profitul băncii, de 2,49 de miliarde de lei, a fost mai mare cu 14% comparativ cu 2022.
 
Profitul operaţional al băncii a crescut la 3,50 de miliarde de lei, în urcare cu 29,8% faţă de 2022.
Activele Grupului Financiar BT au ajuns, la finalul anului trecut, la 169,2 miliarde de lei. Creditele au crescut până la 75,6 miliarde de lei, iar depozitele clienţilor au ajuns la 138,1 miliarde de lei.

Lista firmelor în care Banca Transilvania SA este acționar
 
Lista firmelor în care Banca Transilvania SA este acționar este următoarea: BT Investments SRL, BT Asset Management SAI SA,  Code Crafters By BT SRL, Improvement Credit Collection SRL, Salt Bank SA, BT Direct IFN SA,  BT Microfinantare IFN SA., BT Leasing Transilvania IFN SA, BT Building SRL, Biroul De Credit SA,  Societatea de Transfer de Fonduri și Decontări Transfond SA, Ccp.Ro Bucharest SA, Banca Transilvania SA Cluj Napoca Sucursala Sibiu, Banca Transilvania SA Cluj-Napoca Sucursala Tg.Mureș, Banca Transilvania SA Cluj-Napoca Sucursala Craiova, Banca Transilvania Cluj Napoca Sucursala Baia Mare SA. 
 
 
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




Citește și:

Tranzacția anuluiBanca Transilvania a obținut avizul Consiliului Concurenței pentru achiziția filialei românești a OTP Bank

Consiliul Concurenţei analizează preluarea grupului OTP din România de către Banca Transilvania

Oficial Bursa de Valori BucureștiCât a costat tranzacția de preluare a OTP Bank de către Banca Transilvania? (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii