Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:22 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată subiectele de la proba de Limbă şi literatură română de la Bacalaureat

ro

31 Aug, 2010 01:39 1464 Marime text

La prima probă scrisă a Examenului de Bacalaureat, sesiunea a doua 2010, la Limba şi literatura română, s-au prezentat 871 de candidaţi din cei 968 de elevi înscrişi.

Patru candidaţi din centrele de examen Colegiul Comercial „Carol I"- (2 candidaţi), Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" şi Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza" au fost eliminaţi de către preşedinţii comisiilor, fiindcă aveau asupra lor materiale scrise. Aceştia nu mai pot participa la probele următoare, fiind declaraţi eliminaţi din examen. Varianta de subiect pentru proba de Limba şi literatura română, extrasă de către Comisia Naţională de Bacalaureat a fost primită de cele cinci centre în intervalul orar stabilit de Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului. La primul subiect (30 de puncte), elevii au avut de rezolvat nouă sarcini de lucru pornind de la un text suport - un fragment din opera „Mioara" de Camil Petrescu. La subiectul al II-lea (30 de puncte), elevii şi-au exprimat punctul de vedere referitor la importanţa lecturii în viaţă pornind de la afirmaţia lui Nicolae Manolescu: „A citi înseamnă a învăţa. E o formă de experienţă sau, mai bine zis, un multiplicator pentru experienţele noastre: căci dacă ne-am mărgini la ea ceea ce putem trăi sau vedea în jurul nostru într-o viaţă de om, am fi foarte săraci". Iar la subiectul al III-lea (30 de puncte) au avut de prezentat, într-un eseu structurat, viziunea despre lume reflectată într-una dintre nuvelele studiate.

Pe 1 septembrie se desfăşoară proba obligatorie a profilului, care va fi susţinută de 1038 de candidaţi (1000 - la disciplina Matematică şi 38 la Istorie).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii