Identitate culturală, etnocentrism și reprezentare socială la Muzeul de Artă din Constanța
Identitate culturală, etnocentrism și reprezentare socială la Muzeul de Artă din Constanța
28 Apr, 2021 13:45
ZIUA de Constanta
1563
Marime text
- La activitate vor participa studenți de la specializarea Pedagogia Artelor Plastice și Decorative, din cadrul Facultății de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța.
La activitate vor participa studenți de la specializarea Pedagogia Artelor Plastice și Decorative, anul I, din cadrul Facultății de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța. Workshop-ul va fi coordonat de lect. univ. dr. Cristina Gelan.
Scopul întâlnirii este acela de a aborda problematica identității și a experiențelor identitare a tinerilor care conviețuiesc într-o realitate complexă, cu caracter multilingvistic, polietnic și multicultural. În acest sens vor avea loc o serie de dezbateri cu privire la punerea în valoare a ideii diversității etnice și culturale și a dialogului intercultural.
În Centrul pentru Educație Interculturală Constanța, începând cu data de 26 aprilie a fost deschisă și expoziția MEMORIE ȘI DIALOG INTERCULTURAL PRIN ARTA VIZUALĂ, care poate fi vizitată de publicul iubitor de artă, în perioada aprilie - mai 2021.
Acțiunea se desfășoară în colaborare cu Centrul pentru Educație Interculturală Constanța, înființat prin implementarea proiectului „Centrul pentru Educație Interculturală (C.P.E.I.C.)”, de Muzeul de Artă Constanța, în parteneriat cu Centrul Naval Național pentru Studii și Inițiativă în Educație, Sport și Tradiții din Constanța și International Organization for Democracy and Human Rights din Norvegia, în perioada mai 2015 – aprilie 2016. Acesta a fost finanțat prin granturi SEE, în cadrul Programului Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii