Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Igaş l-a vrut Tainele nedesluşite ale promovării lui Mironescu la MAI

ro

12 Jan, 2011 01:49 3327 Marime text
cap_5.jpgFostul deputat PDL a devenit funcţionar public în aceeaşi zi în care a primit detaşarea la MAI

O numire rămasă învăluită în mister, aşa descriu foştii colegi de partid detaşarea lui Laurenţiu Mironescu în funcţia de secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Mironescu_Laurentiu_Mironescu_051.jpgCert este că fostul prim-vicepreşedinte al organizaţiei municipale a PDL Constanţa nu ar fi putut deveni funcţionar public fără să susţină în prealabil un concurs. Chiar şi pentru postul de la Casa de Pensii Bucureşti, post pe care l-a deţinut timp de două zile după cum el însuşi a recunoscut. Misterul nu a putut fi elucidat nici de reprezentanţii Casei de Pensii Bucureşti, care nu ne-au putut oferi niciun fel de informaţii legate de împrejurările în care Mironescu a ajuns angajat temporar al instituţiei. Aşadar, sunt informaţii că Mironescu ar fi susţinut concurs pentru a deveni funcţionar public chiar pe 6 decembrie, altele că acesta devenise funcţionar încă de la sfârşitul anului trecut, dar şi presupuneri că numirea în cadrul MAI s-a făcut datorită prieteniei care îi leagă pe Mironescu şi pe Igaş din timpul când cei doi erau colegi în Camera Deputaţilor, în mandatul 2004 - 2008.

Am încercat să discutăm cu proaspătul angajat al MAI, însă acesta nu a fost de găsit nici pe telefonul mobil, nici la noul loc de muncă.

Misterul pare să aibă şi o explicaţie totuşi. Surse din PDL ne-au precizat că, cel mai probabil, şeful său, ministrul Traian Igaş, i-a interzis orice contact cu presa, mai ales că în media centrală numele lui Mironescu a apărut şi în lanţul deşertăciunilor din dosarul rambursării ilegale de TVA în valoare de 60 de milioane de euro ca fiind asociat cu senatorul Mircea Banias într-o firmă de shipping, societate care l-a avut partener şi pe preşedintele Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, Ioan Bălan.

Reamintim că Laurenţiu Mironescu a fost numit pe 6 ianuarie de Emil Boc în postul de secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, funcţie cu rang de secretar de stat. Conform documentului, Mironescu a fost numit la MAI la propunerea ministrului de Interne Traian Igaş, prin detaşare de la Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti.

Iată în continuare conţinutul Deciziei numărul 1/2011, privind numirea lui Mironescu Laurenţiu la Ministerul Administraţiei şi Internelor, publicată în Monitorul Oficial al României, partea I, numărul 14 din 6 ianuarie 2011:

Decizie privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detaşare, a funcţiei de secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor de către domnul Laurenţiu Mironescu:

Având în vedere:

- propunerea Ministerului Administraţiei şi Internelor, formulată prin Adresa înregistrată sub nr. 13.650 din 6 ianuarie;

- adresa nr. 63/C din 6 ianuarie 2011, prin care Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti îşi exprimă acordul pentru ca domnul Mironescu Laurenţiu să fie detaşat pentru a exercita, cu caracter temporar, funcţia de secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor;

- Avizul favorabil nr. 869323 din 5 ianuarie 2011 al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici pentru exercitarea cu caracter temporar, prin detaşare, a funcţiei de secretar general al MAI de către domnul Mironescu Laurenţiu.

În temeiul articolului 19 din Legea 90/ 2001, privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor cu modificările şi completările ulterioare al art 89 al 2-1 şi al art 92 al 1-1, din Legea numărul 188/1999 privind Statutul funcţionarilor Publici republicată cu modificările şi completările ulterioare,

Primul ministru emite prezenta decizie

Articolul unic - La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Mironescu Laurenţiu se detaşează de la Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti pentru a exercita, cu caracter temporar, funcţia de secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Antoanette 12 Jan, 2011 15:19 Toata lumea e nelamurita de ce Mironescu a fost numit in functia aceasta raspunsul e pentru ca merita si ca va face treaba, asa cum a facut peste tot pe unde a fost pina acum si pentru ca este o persoana competenta si nu ii mai cautati afaceri ilegale, priviti la ceilalti cum au facut si fac afaceri ilegale. Felicitari D-le Mironescu deja tremura multi de cind au auzit de numirea d-voastra.
  • justice 12 Jan, 2011 09:50 ia vedeti afacerile cu fier vechi ca facturi false cu m nicolae -hoti -dga dna sri stiu dgipi cunosc mafia de la cernavoda ce afaceri facea mironescu-marcel liga bd mamai 1-protectia lui catana rapotannita gil diicot
  • taine 12 Jan, 2011 08:05 nu e nci o taina. este un parcurs obisnuit. sunt acte care trebuie sa-si urmeze cursul firesc. ce ai descoperit tu este o prostie, nu o taina. stii tu ce este o taina? ai citit niste acte oficiale din monitor si gata. daca esti tare afla cine este in spatele actelor oficiale. nu a demonstrat deact ca stii sa copiezi. si... LA MULTE EDITII ALE ZIARULUI ZIUA DE CONSTANTA, cu cat mai putin ziaristi puturosi