Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 04 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGI O femeie din Republica Moldova depistată în ședere ilegală de polițiștii de imigrări din Botoșani

ro

20 Sep, 2023 15:01 822 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: IGI
  • O femeie din Republica Moldova aflată în ședere ilegală a fost depistată ieri de polițiștii de imigrări din Botoșani.

O femeie din Republica Moldova aflată în ședere ilegală a fost depistată ieri de polițiștii de imigrări din Botoșani. Femeia a fost îndrumată către structura de imigrări în vederea reglementării dreptului de ședere, transmite un comunicat din partea Inspectoratului General pentru Imigrări.
 
 
La data de 19 septembrie 2023, polițiștii de imigrări din Botoșani au depistat, pe raza de competență, o femeie de 65 de ani, din Republica Moldova.
 
 
Din verificări a reieșit că persoana în cauză este membru de familie al unui cetățean român, fiind îndrumată către structura de imigrări, în vederea reglementării dreptului de ședere.
 
Având în vedere că femeia a împlinit vârsta de 65 de ani, într-o astfel de situație este interzisă măsura returnării în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
 
În conformitate cu prevederile articolului 82 din OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, măsura returnării nu poate fi dispusă împotriva străinilor aflaţi în oricare dintre următoarele situaţii:
 
  • străinul este minor, iar unul dintre părinţii acestuia are drept de şedere în România;
  • străinul este părinte al unui minor care are cetăţenia română, dacă minorul se află în întreţinerea acestuia sau dacă există obligaţia plăţii pensiei de întreţinere, obligaţie pe care străinul şi-o îndeplineşte cu regularitate;
  • străinul este căsătorit cu un cetăţean român sau cu un străin care are drept de şedere pe termen lung pe teritoriul României;
  • străinul a depăşit vârsta de 65 de ani, a încheiat sursa citată.

Citește și:
Sute de cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă au fost înregistrate de polițiștii de imigrări, în ultimele 24 de ore
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii