IGI Tânăr de 18 ani din Afganistan suspectat că a trecut fraudulos fontiera de stat
IGI: Tânăr de 18 ani din Afganistan suspectat că a trecut fraudulos fontiera de stat- În aceeași zi, polițiștii de imigrări au depistat în cadrul activităților specifice patru bărbați, cu vârste cuprinse între 32 și 47 de ani, din India, care se aflau în situații ilegale.
La data de 23 august 2023, polițiștii de imigrări din București au preluat de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă - Otopeni un adolescent de 18 ani, din Afganistan, care a fost transferat din Austria în baza Regulamentului Dublin.
Persoana în cauză este bănuită de infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat.
La ieşirea din ţară, va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
„În aceeași zi, polițiștii de imigrări au depistat în cadrul activităților specifice patru bărbați, cu vârste cuprinse între 32 și 47 de ani, din India, care se aflau în situații ilegale.
Din verificări a reieșit că aceștia au intrat legal în scop de angajare în muncă.
Întrucât, trei dintre persoanele în cauză nu au respectat termenul de plecare voluntară stabilit în decizia de returnare au fost introduse în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre.
La ieşirea din ţară, față de cei trei va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni și un an, în conformitate cu prevederile actului normativ menționat anterior.
Cea de-a patra persoană a fost îndepărtată sub escortă până la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă – Otopeni.
Colegii noștri au desfășurat ieri activități și pe linia muncii ilegale. Astfel au fost finalizate verificările și în cazul unei societăți comerciale care desfășura activități în domeniul construcțiilor.
Ca urmare a verificărilor efectuate nu au fost constatate abateri de la legislația în domeniu“, precizează IGI.
Activitatea de prevenire și combatere a șederii ilegale şi a muncii nedeclarate a străinilor reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.
Citește și:
Șapte persoane bănuite de trecere frauduloasă a frontirei de stat preluate de polițiștii de imigrări din București
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp