IGSU Final de săptămână solicitant pentru pompieri. Unde au intervenit
IGSU: Final de săptămână solicitant pentru pompieri. Unde au intervenitDin totalul intervențiilor, 4.013 solicitări au fost pentru acordarea de prim ajutor calificat, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 4.018 de persoane.
Totodată, o atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 24 de situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.De asemenea, eforturile colegilor noștri au fost concentrate și pe acțiunile destinate protecției comunităților, salvatorii acționând pentru gestionarea celor 544 de situații pentru căutarea, deblocarea, salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții, accidente din domeniul CBRN, precum și alte situații de urgență, punctează reprezentanții IGSU prin intermediul unui comunicat de presă.
Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, în ultimele trei zile, pompierii au acționat pentru stingerea celor 496 de incendii izbucnite la nivel național. Din totalul acestora, 359 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate, cum ar fi cele de miriști, vegetație uscată și deșeuri, suprafața afectată însumând aproximativ 1.400 ha, a mai punctat sursa citată.
În perioada analizată, pe întreg teritoriul țării, au fost transmise 32 de mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase, în județele AG, BC, BN, BV, BZ, CV, GJ, HR, MS, NT și VN.
Pe lângă aceste situații, pompierii au continuat acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră. Astfel, în perioada 13-15.10.2023, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 291 de pompieri și 128 de mijloace tehnice.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
În acest sens, pregătirea echipajelor de intervenție pentru gestionarea cu eficiență a diferitelor situații de urgență rămâne un obiectiv prioritar și continuu, astfel că, la nivelul întregii țări se desfășoară numeroase exerciții pentru testarea procedurilor de răspuns și îmbunătățirea abordării diverselor scenarii de intervenție.
Derularea activităților de informare și de educare a populației asupra măsurilor și a modului de comportare specifice tipurilor de risc reprezintă un alt deziderat important, pentru creșterea gradului de reziliență a comunităților.
Fiți partenerii noștri și participați la acțiunile destinate publicului larg.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
Respectați recomandările noastre, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!- se mai arată în informarea IGSU.
Citește și:
Accident rutier în Neamț. O mașină a lovit o alta parcată, după care a ajuns în șanț. O tânără, rănită
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp