Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Peste 1.500 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore. Județul Constanța, în topul județelor cu cele mai multe intervenții

ro

26 Aug, 2022 10:59 692 Marime text
Pompieri în timpul intervenției. Foto: Facebook/IGSU
Ziua de ieri a fost solicitantă *pentru salvatorii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Prahova, Mureș, Cluj, Constanța și Argeș.

Viața unei persoane aflată în situații critice depinde, într-o mare măsură, de momentul acordării primului ajutor. În astfel de situații, fiecare secundă contează.

Potrivit IGSU, o pondere de peste 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.281 cazuri din totalul de 1.557 de situații de urgență gestionate).

De asemenea, pompierii militari au acționat pentru localizarea și stingerea celor 86 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 181 misiuni pentru protecția comunităților.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 9 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 9 persoane și-au pierdut viața în județele Ilfov, Bistrița-Năsăud, Gorj, Mureș și Vrancea.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 7 persoane aflate în dificultate.

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost transmise 15 mesaje de avertizare a populației privind prezența animalelor sălbatice, prin sistemul RO-ALERT, în județele Argeș (3), Bacău(1), Brașov(5), Covasna (1), Hunedoara (1), Arad (2), Prahova (1), Vrancea (1).

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

❗O misiune solicitantă pentru salvatori a avut loc pe parcursul zilei de ieri, în județul Bistrița- Năsăud, pe raza localității Cociu, DN 17, unde colegii noștri au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier între trei autoturisme. În urma evenimentului au rezultat șapte victime, dintre care una în stop cardio-respirator. Pompierii militari au aplicat manevre de resuscitare persoanei inconștiente, însă fără rezultat. Echipajele operative au asistat medical ceilalţi pasageri, aceștia fiind ulterior transportați la spital pentru investigații medicale de specialitate.

❗O intervenție complexă care a necesitat atenție sporită și efort susținut din partea salvatorilor a avut loc ieri, în județul Bacău, pe raza localității Gura Văii, când echipajele operative au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care se manifesta la o casă și anexele gospodărești. Pompierii militari ajunși la locul solicitării au constatat că arderea se manifesta violent, cu flacără deschisă și degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 250 mp. În timpul acțiunii de stingere, salvatorii prezenți la fața locului au acordat primul ajutor pentru două victime, nefiind necesar transportul acestoara la spital. Incendiul a fost lichidat fără a fi înregistrate alte victime.

❗Un incident rutier la care au intervenit pompierii militari a avut loc ieri în județul Ilfov, pe raza localității Frumușani, DN 4. Echipajele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că în urma impactului frontal produs între două autoturisme, unul dintre acestea s-a răsturnat. În urma evenimentului au rezultat cinci victime, dintre care patru decedate și una inconștientă. Colegii noștri, ajunși la locul solicitării au asigurat asistență medicală de urgență persoanei găsită inconștientă și au transportat-o la o unitate medicală.

„Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 276 de pompieri salvatori și 226 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au mai precizat reprezentanții IGSU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii