IGSU Peste 100 de incendii înregistrate la nivel național, în ultimele 24 de ore
IGSU: Peste 100 de incendii înregistrate la nivel național, în ultimele 24 de oreÎn ultimele 24 de ore, colegii noștri au acționat pentru stingerea celor 111 incendii, prevenind astfel extinderea flăcărilor și limitând pagubele materiale. Din totalul acestora, 59 de intervenții au fost la arderi necontrolate, cum ar fi miriști, vegetație uscată și deșeuri, iar suprafața afectată a fost de peste 216 hectare.
Totodată, echipajele SMURD au intervenit la 1.244 de solicitări la nivel național, în urma cărora 1.243 de persoane au beneficiat de asistență medicală de urgență. În 7 situații, pompierii au intervenit rapid pentru extragerea victimelor din autoturismele avariate în accidente rutiere, transmite IGSU.
Pe lângă aceste situații, pompierii au continuat acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin derularea activităților specifice în zona de frontieră. Astfel, la data de 18.10.2023, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 93 de pompieri și 40 de mijloace tehnice.Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, echipajele de salvatori au derulat 207 misiuni destinate deblocării sau salvării persoanelor și animalelor din medii ostile vieții și au acordat ajutor imediat și eficient.
De asemenea, pentru protecția comunităților, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 12 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urși), în localități din județele Alba, Argeș, Bistrița- Năsăud, Brașov, Harghita, Neamț și Vâlcea, mai punctează sursa citată.
Pentru preîntâmpinarea situațiilor de urgență ce pot apărea și care pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor, dinamica operativă va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național pentru dispunerea măsurilor care se impun gestionării cu eficiență a acestora.
Fiți prevăzători! Respectați recomandările transmise pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!
Consultați platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați, gratuit, aplicația DSU, din App Store și Google Play. Parcurgeți ghidurile care conțin măsurile ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență!
Împreună contribuim la dezvoltarea climatului preventiv!- a mai punctat sursa citată.
Citește și:
Incendiu la un camion parcat în curtea unui operator economic!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp