Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Peste 1000 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, în ultimele 24 de ore. Constanța, în topul solicitărilor

ro

24 Jun, 2022 11:44 1064 Marime text
Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore, foto: IGSU
Pompierii militari au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.509 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (23.06.2022).

La nivel național, 1.205 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe solicitări de sprijin fiind înregistrate în zona București-Ilfov (277 cazuri), urmată de județele Timiș (51 cazuri), Cluj (57 cazuri), Mureș (56 cazuri) și Constanța (50 cazuri).

În ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 130 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 195 de misiuni pentru protecția comunităților.
 

Din totalul celor 130 de incendii care au avut loc ieri la nivel național, 93 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate peste 69 ha de teren și 1 intervenție la incendii de  litieră, coronament și doborâturi fiind afectate aproximativ 2 ha.

De asemenea, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 12 persoane aflate în dificultate., transmite IGSU. 


Totodată, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost transmise 9 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice, în județele:  Bacău (1), Brașov (2), Harghita (4), Hunedoara (1) și Vrancea (1).

-O intervenție solicitantă a avut loc în județul Vâlcea, unde echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care a cuprins două imobile din localitatea Băile Olănești. Forțele de intervenție sosite la locul evenimentului au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de  aproximativ 130 mp. Concomitent cu acțiunea de stingere, salvatorii  au evacuat 14 persoane. Pompierii au stins cu promptitudine focul, fără a fi înregistrate victime.

-O misiune complexă care presupune efort susținut din partea salvatorilor are loc în județul Vrancea, unde pompierii acționează de mai multe ore pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, litieră și coronament, produs pe raza localității Bârsești Ajunse la fața locului, echipajele de intervenție au constatat că arderea se manifesta într-o zonă greu accesibilă terestru, cu flacără deschisă, pe o suprafață de aproximativ 3 ha, cu posibilități de propagare la o pădure de conifere. Incendiul a fost localizat în limitele găsite. În acest moment, salvatorii acționează pentru lichidarea ultimelor focare. 


-O intervenție care a necesitat atenție sporită din partea pompierilor clujeni a avut loc  în municipiul Cluj, unde echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament. În momentul sosirii la locul evenimentului, arderea se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, la întregul apartament de la parter, iar restul apartamentelor erau inundate cu fum. Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, salvatorii au efectuat o misiune de căutare-salvare la celelalte etaje, evacuând doi adulți și un copil. Echipajele de prim ajutor sosite la locul evenimentului au acordat asistență medicală de urgență pentru șase victime (doi copii, trei femei și un bărbat), ulterior acestea fiind transportate la spital pentru investigații medicale suplimentare. Cu eforturi susținute, pompierii au limitat propagarea și au lichidat focul în limitele găsite, fără a fi înregistrate și alte victime.

Pe lângă aceste situații, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin derularea activităților specifice din zona de frontieră.

Totodată, în data de 23.06.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 364 de pompieri și 228 de mijloace tehnice.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți., mai precizează sursa citată. 

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii