Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:24 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Salvatorii au intervenit la peste 1400 de misiuni în ultimele 24 de ore

ro

23 Nov, 2023 11:26 641 Marime text
Acordarea măsurilor de prim ajutor și stingerea incendiilor sunt doar câteva exemple dintre misiunile desfășurate de pompierii militari din întreaga țară, în ultimele 24 de ore.
 
Potrivit IGSU, în cursul zilei de ieri, salvatorii au intervenit la 1.439 de solicitări înregistrate la nivel național,* cele mai numeroase dintre acestea fiind în zona București – Ilfov și în județele Cluj, Argeș și Mureș.
 
O pondere de aproximativ 85% din totalul intervențiilor a constat în acordarea măsurilor de prim ajutor calificat, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 1.233 de persoane. Totodată, în perioada de referință au fost salvate 14 persoane aflate în situații critice.
 
De asemenea, pompierii militari au gestionat 151 de misiuni pentru protecția comunităților, în timp ce, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea a 58 de incendii înregistrate pe tot teritoriul țării.
 
Totodată, o atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 10 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate.
 
❗ O misiune relevantă desfășurată în decursul zilei de ieri este cea salvatorilor din Argeș, care au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbuncnit la o casă din comuna Pietroșani, satul Vărzăroaia. Ajunse la fața locului, echipajele de stingere au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 80 de mp. În urma acestui eveniment, au rezultat 2 victime, dintre care un bărbat de 73 de ani decedat. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, cealaltă victimă a fost transportată la spital în stare conștientă.
 
Pentru a evita astfel de situații, asigurați verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a sobelor și coșurilor de evacuare a fumului, cel puţin o dată pe an, de către o persoană autorizată. O altă măsură foarte importantă constă în stingerea focului din sobă înainte de culcare, pentru înlăturarea pericolului intoxicării cu monoxid de carbon.
 
De asemenea, este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile!
 
Apelarea la specialişti, atunci când sesizați probleme la instalaţiile electrice sau la mijloacele de încălzire, este, de asemenea, o măsură de prevenţie foarte importantă. Orice improvizaţie minoră poate conduce la incidente cu repercusiuni.
 
Fiți responsabili și instalați un detector de incendiu în locuința dumneavoastră. Acesta va declanșa alarma încă din stadiu incipient al unui incendiu, ceea ce poate fi un factor important pentru salvarea locuinței și a vieții.
 
Țineți cont de sfaturile noastre și nu faceți compromisuri cu siguranța dumneavoastră și a familiei! Nu lăsați copiii niciodată nesupravegheați, iar celor mai vârstă, părinți și bunici, explicați-le cât de important este să nu adoarmă cu focul aprins în sobă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii