Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IJJ Tulcea Jandarmul tulcean, Sorin Andrici, aleargă pentru construirea unei noi secții de Terapie intensivă pentru nou-născuți la Târgu Mureș

ro

23 Jul, 2024 14:09 143 Marime text
Sursă foto: IJJ Tulcea
 
  • Sorin Andrici, jandarmul tulcean care a participat de-a lungul timpului la nenumărate acțiuni umanitare, va avea din nou o misiune specială. 

Sorin Andrici, jandarmul tulcean care a participat de-a lungul timpului la nenumărate acțiuni umanitare, va avea din nou o misiune specială. El va alerga în data de 3 august 2024 timp de 24 de ore la Ultramaraton montan Mureș 24H MTB & Trail Running 2024 pentru o cauză nobilă - construirea unei noi secții de Terapie intensivă pentru nou-născuți la Târgu Mureș, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea.
 
Locul de desfășurare a ultramaratonului este pădurea de la Platoul Cornești în Târgu Mureș. Traseul este format dintr-o buclă cu lungimea de aproximativ 10.5 km și 215 m diferență de nivel, iar mare parte din traseu este prin pădure. Jandarmul va lua startul la cursa de 24 de ore și va alerga, încercând să strângă cât mai multe donații pentru viitorii noi născuți! Se va construi de la ZERO în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș o nouă secție de Terapie intensivă pentru nou-născuți, secție care va fi donată spitalului la finalizare. Va fi a doua secție de nivel III B din țară, alături de secția de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie S. Curie.
 
Noua secție va trata pacienți critici neonatali din Nordul, Vestul si Centrul țării, precum și nou-născuții cu malformații cardiace din toata țara care urmează să fie operați la Institutul de Boli cardiovasculare și Transplant Tg.Mureș. Gândită după conceptul și modelul secției de Terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie S. Curie din București, secția va avea peste 2.500 m² de spațiu medical, proiectat și dotat la cele mai înalte standarde, dedicat exclusiv îngrijirii nou-născuților, pornind de la pacient și nevoile acestuia, a încheiat sursa citată.



Citește și:
IJJ Tulcea recrutează candidaţi pentru participarea la concursul de admitere organizat în anul 2024 la Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” București
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii