Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IJJ Tulcea, la bilanț! Sute de sancțiuni, aplicate în prima jumătate anului 2024

ro

12 Jul, 2024 11:13 313 Marime text
Foto cu rol ilustrativCreșterea gradului de siguranță al cetățenilor prin asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică la manifestările cu public numeros și participarea la misiuni de menținere în sistem integrat au fost principalele obiective ale Jandarmeriei Tulcea în primul semestru al anului 2024.
 
Potrivit unui comunicat oficial, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea a executat în semestrul I 2024 un număr de 62 de misiuni de asigurare a ordinii publice cu un efectiv de 764 de jandarmi, fiind desfășurate și 110 activități circumscrise procesului electoral, prioritatea fiind asigurarea unui climat de siguranță și intervenția promptă pentru soluționarea problemelor sesizate de cetățeni.

În perioada evaluată, au fost constituite 1633 patrule în cadrul dispozitivelor de menținere a ordinii și siguranței publice cu un efectiv de 3528 jandarmi.

Pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, au fost pregătite și executate 17 acțiuni punctuale și echipe operative cu un efectiv de 44 jandarmi, fiind vizate domeniile piscicol, silvic și ordine publică.

În urma misiunilor executate, jandarmii au aplicat 524 de sancțiuni contravenționale, dintre care 114 avertismente, valoarea amenzilor fiind de peste 200.000 lei.

În perioada analizată, au fost constatate 126 de infracțiuni: 30 în mod independent și 96 în cooperare cu poliția.

În baza planurilor de cooperare/colaborare încheiate cu parteneri la nivel județean, au fost planificate și executate un număr de 239 acțiuni în cooperare/colaborare cu participarea a 378 jandarmi. De asemenea, au fost puse în aplicare 356 de mandate de aducere a unor persoane.

În primul semestru al anului, jandarmii tulceni au asigurat intervenția la 418 evenimente semnalate prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 și au desfășurat 26 de activități preventive: activități desfășurate în instituții de învățământ, activități desfășurate cu ocazia manifestărilor cultural-artistice și în cooperare cu reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Tulcea.
 

 „Reamintim cetățenilor faptul că pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul jandarmilor fie direct, fie prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgență 112“ - au mai precizat reprezentanții IJJ Tulcea.

 Citește și: 

A doua zi de desfășurare a festivalului "Beach, Please!", fără evenimente negative
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii