Imagini de impact! Vită ucisă de șacali în Deltă (VIDEO)
Imagini de impact! Vită ucisă de șacali în Deltă (VIDEO)
24 Feb, 2023 15:35
ZIUA de Constanta
2240
Marime text
Se întâmplă în România! Este vorba despre o vită atacată şi ucisă de șacali!
Evenimentul s-a produs în data de 22 februarie, când așa cum puteți observa în secțiunea Video din material, vita este atacată de către o haită de şacali din Delta Dunării, între localităţile C.A. Rosetti şi Periprava.
Comentariile internauților nu au întârziat să apară:
Sunt ocrotiți și ne mănâncă animalele!
Mari pagube produc și nu se iau măsuri!
Nu pot sa cred ....
Conform Romsilva șacalii sunt împărțiți în trei specii, dintre care două trăiesc în Africa, iar canis aureus moreoticus este subspecia șacalului auriu care trăiește în Europa.
Șacalul este o specie mică, retrasă, foarte greu de văzut. Șacalul auriu a evoluat dintr-un canid primitiv acum 1,9 milioane de ani. Este o specie de canid bazală, primitivă, mult mai veche decât lupul, de care îl despart cam 800 000 de ani de evoluție. Dieta șacalului conține în medie 50% rozătoare mici, restul fiind format din păsări, vegetale și ungulate sălbatice. Este mult mai omnivor comparativ cu lupul.
Dieta șacalului conține în medie 50% rozătoare mici, restul fiind format din păsări, vegetale și ungulate sălbatice. Este mult mai omnivor comparativ cu lupul. Șacalul are o lungime de cca 120 cm, din care numai coadă are 30 cm și cântărește în jur de 10-12 kg.
Pentru cineva care nu e obișnuit cu vocalizările lor, urletele șacalilor în noapte pot fi chiar deranjante și înfricoșătoare. ”Howlingul” lor este diferit de urletul lupului.
Șacalul are un urlet modulat, nu scoate un sunet continuu cu modificări crescătoare, ci își tremură vocea, iar doi șacali care urlă te pot face să crezi că este o adevărată haită acolo.
Șacalul rămâne singurul mamifer răpitor dominant din multe zone ale țării și de top în Dobrogea.
Sursa foto video: Facebook/ Antonel Maxim
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Vezi toate STIRILE VIDEO!
Comentarii