Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Importanța controlului oftalmologic la copii în primul an de viață. Clinica NeoVista oferă consultații gratuite pentru copiii care se programează pe 1 iunie

ro

29 May, 2024 13:36 335 Marime text
 
 
CONSTANȚA, 29.05.2024 - O vedere sănătoasă începe încă din primele luni de viață. Medicii oftalmologi recomandă ca primul control oftalmologic la copii să aibă loc cât mai devreme. De aceea, NeoVista oferă un control oftalmologic gratuit tuturor copiilor care se programează pe 1 iunie și care nu au mai fost niciodată în clinică.
 
Screening-ul oftalmologie este crucial la bebeluși pentru a depista și trata din timp orice afecțiuni oftalmologice care ar putea afecta dezvoltarea normală a vederii.
 
NeoVista este prima clinică oftalmologică din Constanța specializată în Oftalmologie Pediatrică, Strabism și Oculoplastică, iar fondatoarea sa Dr. Raluca Nițescu, subliniază importanța acestor controale timpurii pentru a asigura sănătatea oculară a celor mici. “Vreau să le spun părinților că nu există o vârstă minimă pentru a veni la controlul oftalmologic și că toată echipa de la NeoVista a lucrat pentru ca locul acesta să fie cât mai primitor pentru cei mici¨ a declarat Dr. Raluca Nițescu.
 
Un control oftalmologic de acest tip poate dura între 30 de minute și o oră, iar la final bebelușul va primi un raport medical detaliat cu rezultatele consultului. Scopul screening-ului oftalmologic este de a depista cât mai devreme afecțiunile oculare care ar putea să îi influențeze dezvoltarea vederii pentru a le putea trata în timp util. Acestea pot fi diagnosticate doar de către un medic oftalmolog pediatru în urma unor teste de specialitate adaptate copiilor mici. „Știați că nu există vârstă prea mică pentru primul control oftalmologic? Chiar dacă bebelușul tău are aparent o vedere normală, în primul an de viață se recomandă un control oftalmologic de rutină. Primii trei ani de viață sunt cei mai importanți ani pentru dezvoltarea vederii. Problemele de sănătate oculară diagnosticate și tratate cât mai devreme îi asigură copilului o vedere clară și o dezvoltare normală”, a adăugat Dr. Raluca Nițescu.

NeoVista a am implementat un protocol complet de screening pentru micuții pacienți, care include: evaluarea acuității vizuale, sănătății oculare, măsurarea dioptriilor și un examen ortoptic. Cu acești pași simpli, medicii oftalmologi pediatri se asigură că bebelușul are o dezvoltare corectă a vederii. Acest protocol respectă studiile și recomandările din domeniu la nivel internațional, iar realizarea lui este posibilă datorită echipamentelor medicale performante, speciale pentru copiii mici.
 
Investiția semnificativă pe care a făcut-o NeoVista anul acesta, de peste un milion de lei, a adus în Constanța servicii oftalmologice la cele mai înalte standarde și aparatură de ultimă generație adaptate consultului copiilor de toate vârstele.
 
NeoVista invită toate familiile din Dobrogea să beneficieze de servicii medicale de calitate, la standarde internaționale, direct în inima Constanței (Str. Mircea cel Bătrân nr. 99C et. 1). Pentru programări și mai multe informații pentru pacienții sunt rugați să ne contacteze la 0374 499 499 sau direct pe site-ul nostru www.neovista.ro.

HYPERLINK-URI
control oftalmologic - https://neovista.ro/screening-ul-la-copii/ clinică oftalmologică - https://neovista.ro/
Oftalmologie Pediatrică - https://neovista.ro/oftalmologie-pediatrica/

Mai multe informații

 
Despre NeoVista:
NeoVista este prima clinică din Constanța specializată pe oftalmologie pediatrică, strabism și oculoplastică. Fondată de dr. Raluca Nițescu, NeoVista reprezintă un centru medical dedicat sănătății ochilor copiilor din regiunea Dobrogei.
 
Servicii specializate: NeoVista se distinge prin supraspecializările profesioniștilor medicali din echipa de oftalmologie. În clinică tratăm cele mai importante afecțiuni Oftalmo-pediatrice, Strabism, Ocluloplastică și ne îngrijim de frumusețea regiunii perioculare. NeoVista este o clinică pentru întreaga familie unde ne ocupăm și de vederea adulților.
 
Optică premium: Găsiți o mare diversitate de rame de copii pentru toate vârstele, inclusiv pentru micuții pacienți foarte energici astfel încât jocurile și activitățile sportive să se desfășoare în condiții de siguranță cu ochelarii la ochi, asigurându-le protecție și o vedere bună. Fiind o clinică specializată pentru copii încă de la vârste foarte mici, cunoaștem

regulile esențiale pentru alegerea corectă a lentilelor și a ramelor ochelarilor, astfel încât aceștia să fie ușori, estetici, în definitiv comozi de purtat întreaga zi.
 
Design prietenos pentru copii: NeoVista a fost creată cu grijă pentru a face experiența medicală mai plăcută pentru cei mici. Sala de așteptare include un loc de joacă, iar cabinetele au un design atrăgător pentru copii.
 
Personal calificat: Echipa NeoVista este formată din profesioniști special pregătiți pentru lucrul cu copiii, asigurând o experiență prietenoasă și plăcută pentru cei mici și familiile lor.
 
NeoVista vine în întâmpinarea comunității din Constanța și Dobrogea cu un angajament ferm pentru sănătatea ochilor copiilor, recunoscând importanța unui control oftalmologic de la o vârstă fragedă. Este estimat că până în anul 2050, jumătate din populația globală, aproximativ 5 miliarde de oameni, vor fi afectați de miopie. NeoVista pune accent pe reducerea progresiei miopiei pentru a preveni complicațiile oculare grave în viața adultă.
 
 

Despre Dr. Raluca Nițescu:

Dr. Raluca Nițescu originară din Constanța, aduce cu ea o vastă experiență în Oftalmologia Pediatrică și Strabism, obținută la Jules Stein Eye Institute, Pediatric Ophthalmology and Strabismus Department, University of California UCLA, Los Angeles, SUA.
 
Medic Primar Oftalmolog, Chirurg, FEBO-SP Supraspecializare: Oftalmologie Pediatrică și Strabism
Stagiu de pregatire: Clinica Oftapro, Bucuresti, departamentul de Oftalmologie Pediatrica și Strabism
 
International Fellow: Jules Stein Eye Institute, Pediatric Ophthalmology and Strabismus Department, University of California UCLA, Los Angeles, USA
 
Fellow of the European Board of Ophthalmology in Pediatric Ophthalmology and Strabismus Certified in „Clinical Science in Ophthalmology” and „Optics and Refraction in Ophthalmology” by the International Council of Ophthalmology
 
Coordonator workshop „Tehnici chirurgicale de bază în Strabism” în cadrul Congresului National al Societatii Române de Oftalmopedriatirie și Strabism 2023 Brasov, Romania
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii