Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:26 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În această noapte, România trece la ora de iarnă

ro

27 Oct, 2018 00:00 1690 Marime text
Românii trec la ora de iarnă. Astfel, în această noapte, ora 4:00 devine ora 3:00. Trecerea la ora de iarnă 2018 ne va aduce o oră în plus de somn duminică, ziua de 29 octombrie 2018 devenind cea mai lungă zi din an, cu 25 de ore. Conform convenției, România se pregătește să schimbe ceasul. Astfel, ora Bucureștiului se modifică de la GMT+2 la GMT+3, marcând trecerea la ora de iarnă.

Mersul trenurilor, modificat

CFR Călători informează că începând din 28 octombrie 2018, în activitatea de transport feroviar de pasageri se va trece la ora Europei Orientale, ora 4 AM devenind ora 3 AM.  Trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul trenurilor în vigoare.
 
În noaptea 27/28 octombrie 2018, când ora 4 AM devine ora 3 AM, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4 AM vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.
 
Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4 AM, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinație.
 
Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială se face în aceeaşi zi de 28 octombrie 2018, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria și Ucraina, trenurile vor circula după orele din Mersul de tren în vigoare.

Cum ne afectează schimbarea orei

Potrivit specialiștilor, schimbarea orei poate avea efecte semnificative asupra sănătăţii, perturbările pot tulbura nu doar somnul, ci pofta de mâncare, capacitatea de muncă, concentrarea şi stările de dispoziţie. Pentru a diminua cât mai mult efectele, specialiştii recomandă să mergem la culcare cu o oră mai târziu.
 
Schimbarea orei poate crea senzația de oboseală şi irascibilitate și poate accentua stările de depresie. De asemenea, stresul şi anxietatea pot apărea din cauza întunericului şi a frigului. Persoanele cărora le place rutina sunt cele mai stresate, pentru că trecerea la ora de iarnă le dă peste cap obiceiurile zilnice.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii