Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În mâna cui va ajunge piatra cubicã scoasã de pe Bulevardul Marinarilor

ro

11 Aug, 2011 03:08 2558 Marime text
piatra_cubica_piatra_cubica_11.jpgÎncepând cu data de 27 iunie, zona cuprinsã între Poarta 1 şi Poarta 2, cunoscutã drept Bulevardul Marinarilor sau Termele Romane, a intrat în reabilitare totalã, constând în scoaterea pietrei cubice şi înlocuirea acesteia cu covor asfaltic.

Despre ce se întâmplã cu piatra cubicã ce a fost scoasã, care era într-o stare foarte bunã, nimeni nu şi-a pus problema. Anumite voci spuneau cã cei de la Confort Urban ar fi valorificat aceastã piatrã care ar avea aproape 100 de ani şi ar fi fost pusã de pe vremea inginerului constructor Anghel Saligny, cel care a revoluţionat sectorul construcţiilor prin introducerea tehnicilor legate de construcţii metalice şi beton armat. Alte voci spuneau cã ar fi fost înlocuitã de nemţi în jurul anilor 1945.

Contactat telefonic proaspãtul director de la SCIL Confort Urban, Viorel Farcaş ne-a spus cã cei 4.000 de metri pãtraţi de piatrã cubicã ce au fost scoşi de pe lungimea bulevardului Marinarului au fost duşi în depozitul SRL-ului din zona Industrialã. Aceasta va fi folositã pentru pavarea zonei Portului Tomis şi în zona Pieţei Ovidiu, atât cât va ajunge dupã ce zonele vor fi reabilitate cu banii europeni pe care administraţia localã i-a accesat. Rãmâne încã de vãzut cât din piatra cubicã depozitatã va mai rãmâne pânã la momentul în care va trebui sã fie folositã pentru ceea ce-şi propune autoritãţile locale mai ales cã proiectul de transformare a celor douã zone este încã în faza de aşteptare a banilor necesari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • europeanu 11 Aug, 2011 07:51 Singurul motiv pentru reabilitarea strazii este furtul acestei pietre cubice.Fiind intr-o stare ireprosabila dupa atatia ani,are nevoie un smecher de ea.Ce se intampla cu strada,nu conteaza.Pe cat punem pariu ca intr-un an e numai hartoape ?