În Tulcea Peste 100 de kilograme de pește fără documente de proveniență, depistate la o societate cu profil piscicol
În Tulcea: Peste 100 de kilograme de pește fără documente de proveniență, depistate la o societate cu profil- În perioada 1 – 15 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul piscicol, potrivit Poliției Române.
Astfel, au fost desfășurate două acțiuni și efectuate 12 controale, nouă persoane fiind conduse la sediul poliției, pentru cercetări.
Totodată, au fost legitimate 15 persoane, fiind verificate două mijloace de transport. Au fost constatate 11 infracțiuni prevăzute de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura și Legea nr. 241/2005 privind evaziunea fiscal, conform sursei citate.
De asemenea, au fost indisponibilizate peste 1.200 de kilograme de pește, din diferite specii, 43 de kilograme de raci, 257 de unelte de pescuit și un autoturism.
„Valoarea bunurilor confiscate este estimată la 55.030 de lei. Astfel, polițiștii au constatat 11 infracțiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura și Legea nr.
241/2005 privind evaziunea fiscal”, înformează Poliția Română.
Peste 100 de kilograme de pește fără documente de proveniență au fost depistate la o societate cu profil piscicol din Tulcea
La data de 14 decembrie 2023, în localitatea Plopu, județul Tulcea, polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării’’ și ai Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea – Serviciul deOrdine Publică, la punctul de lucru al unei societăți comerciale cu profil piscicol, au descoperit 102,7 de pește proaspăt din diferite specii fără documente legale de proveniență.
„Peștele a fost confiscat și predat la o unitate de profil, spre valorificare. În cauză se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de pescuitul resurselor acvatice vii sub dimensiunile
legale, faptă prevăzută și pedepsită de art. 64 lit. h) din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura. În cadrul cercetărilor efectuate într-o cauză penală, s-a dispus extinderea urmăririi penale pentru săvârșirea mai multor infracțiuni.”, declară polițiștii.
Astfel, în perioada 14 august – 25 noiembrie 2022, nu ar fi fost evidențiate în actele contabile ori în alte documente legale, operațiunile comerciale efectuate sau veniturile realizate prin 35 de acte comerciale, obținând 67.464 de lei, cu titlu de venit.
„Totodată, în repetate rânduri ar fi fost distruse prin ardere facturi, carnete cu avize de însoțire a mărfii și chitanțiere, prin care ar fi fost vândute diferite cantități de pește.”, spune Poliția Română.
De asemenea, ar fi procesate, fără autorizare, 208,6 kilograme de file de șalău, precum și 75,9 kilograme de icre de crap.
Citește și„Totodată, în perioada 14 august 2022 – 25 noiembrie 2022, au fost deținute și comercializate 5.026 de kilograme de pește diferite specii, prin 35 de acte
comerciale, iar, la data de 25 noiembrie 2022, persoana cercetată ar fi deținut, în propria locuință, 59 de kilograme de pește proaspăt din specia șalău, fără a deține documente legale de proveniență. La data de 14 august 2022, persoana cercetată ar fi deținut și comercializat 42 de kilograme de sturion”, încheie sursa menționată.
Oficial de la ISU Giurgiu despre accidentul de pe A1 București-Pitești. Doi copii au fost răniți (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp