Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În ultimele 24 de ore Intervențiile MAI, la nivel national. Peste 140 de persoane au fost prinse în flagrant

ro

13 Dec, 2023 10:46 681 Marime text
Foto cu rol ilustrativ


 
  • La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 892 de posibile infracțiuni, peste 22 % dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 148 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 155 de fapte penale și au depistat 25 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale. Pentru 57 de persoane au fost dispuse măsuri preventive, potrivit unui comunicat al MAI.
 
De asemenea, polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țări, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acțiunilor din teren au fost retrase 267 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 422 de permise de conducere, dintre care 42 pentru consum de alcool și 15 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.
 
Tot ieri, polițiștii și jandarmii au constatat 5.925 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 2,3 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 169 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 17 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 653 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 272.600 de lei, mai transmite MAI.
 
Dintre misiunile pompierilor, 1.278 au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 53 pentru stingerea de incendii și 10 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 3 persoane.
 
Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat două misiuni aero-medicale, fiind astfel salvate tot atâtea persoane.
Totodată, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.455 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională, mai specifică sursa.
 
Citește și
Peste 1.500 de misiuni gestionate de pompieri, în ultimele 24 de ore
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii