Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:06 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În ultimele 24 de ore, pompierii militari au gestionat peste 1.300 situații de urgență

ro

09 Feb, 2023 11:54 943 Marime text
 
Pompieri în timpul intervenției. Foto: Facebook/IGSU


Ziua de ieri, 08 februarie, a fost solicitantă pentru pompierii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Bihor, Mureș, Iași și Cluj, se arată într-un document official trimis de către IGSU.
 
Echipajele de intervenție din întreaga țară au acționat, în perioada de referință, în cazul a 1.376 de misiuni pentru stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții.
 
De asemenea, la nivel național, echipajele SMURD au asistat medical 1.084 persoane, iar pompierii salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea a 86 incendii și au gestionat cu promptitudine alte 196 misiuni pentru protecția comunităților.
 
Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 6 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.
 
În cursul zilei de ieri, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 6 persoane aflate în dificultate.
 
„De asemenea, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, dintre care 2 mesaje de avertizare a populație pentru închiderea circulației pe două drumuri naționale în județul BUZĂU (din cauza condițiilor meteo nefavorabile) și 1 mesaj de avertizare a populației pentru animale sălbatice, în județul ARGEȘ“, potrivit reprezentanțiilor IGSU.

 
Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 249 de pompieri salvatori și 190 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.
 
Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii