Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 10 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În urma scandalului de la Spitalul Pantelimon Medicul Gabriel Diaconu își anunță demisia din funcția de consilier onorific al ministrului Sănătăţii

ro

10 Aug, 2024 20:02 313 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Gabriel Diaconu




 
  • Medicul Gabriel Diaconu, care în ultimele zile a avut mai multe declarații pe subiectul scandalului de la Spitalul Pantelimon din Capitală, îşi anunţă demisia din funcţia de consilier onorific al ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila.

Anunțul acestuia a fost făcut pe pagina sa de Facebook, astăzi.

”Din demnitate profesională, şi în semn de protest la demonizarea profesiei mele de medic, după o discuţie cu domnul ministru în timpul acestei după-amieze, am convenit să-mi depun demisia din funcţia mea onorifică”, afirmă Diaconu.
”Poziţia mea din ultimele zile, ca şi lucrurile pe care le-am scris sau declarat, reprezintă opinia mea personală, de medic, de om care lucrează în domeniul sănătăţii de peste 20 de ani, de expert naţional şi internaţional. Dată fiind poziţia mea de consilier onorific al ministrului Sănătăţii, presa a folosit această calitate benevolă drept argument c-aş vorbi, în vreun fel, în capacitate oficială. Presa ştie că, oricând am vorbit în capacitate oficială, am avut grijă să menţionez asta. Vreau să cred că încă trăiesc într-o ţară în care nu există delict de opinie. Acest incendiu dement împotriva doctorilor mă obligă, însă, la următoarea decizie, pe care o anunţ acum. Din demnitate profesională, şi în semn de protest la demonizarea profesiei mele de medic, după o discuţie cu domnul ministru în timpul acestei după-amieze, am convenit să-mi depun demisia din funcţia mea onorifică”, scrie Diaconu pe Facebook.

El anunţă că va face acest lucru luni dimineaţă la prima oră.
 

„Mi-am dedicat timp, în acești aproape trei ani, dezvoltării sănătății mintale, ca domeniu, în România. Sunt mulțumit de ce am făcut. Am avut sprijin necondiționat din partea ministrului Rafila, am avut împrejur o echipă de oameni remarcabili, atât la Minister cât și la agențiile partener.
Mi-am reprezentat meseria cu mândrie. Am intrat cu capul sus într-o demnitate publică efemeră, plec cu capul sus”, a mai precizat Diaconu.



 
Citește și
 Marcel Ciolacu, declarații în Portul Militar ConstanțaCe a spus premierul despre situația de la Spitalul Pantelimon. „Vorbim de un omor premeditat” (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii