Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:13 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inca trei cazuri de gripa noua la Constanta

ro

05 Nov, 2009 03:00 1525 Marime text
Numărul persoanelor din judeţul Constanţa, depistate cu gripă nouă, a mai crescut cu trei.

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Mihaela Dinisov, anul acesta s-au înregistrat, în total, 49 de suspiciuni de gripă nouă, însă doar 15 s-au confirmat. Toţi pacienţii au prezentat însă doar forme uşoare ale bolii.

Ultimii trei constănţeni infectaţi cu virusul gripei noi au fost depistaţi săptămâna aceasta şi se află sub tratament antiviral la Spitalul de Boli Infecţioase, însă starea lor generală este destul de bună, având în vedere că prezintă forme uşoare ale bolii.

Dr. Dinisov a mai adăugat că bolnavii au contactat virusul A/H1N1 în străinătate şi că situaţia din Constanţa nu este nici pe departe asemănătoare cu cea din alte oraşe din ţară.

Totuşi, la Spitalul de Boli Infecţioase au fost pregătite 56 de paturi, pentru eventualitatea în care numărul celor infectaţi cu această gripă va creşte.

Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a precizat, ieri, că există medicamente în cantităţi suficiente pentru tratamentul specific al cazurilor cu gripa A/H1/N1.

Primul caz de contaminare cu acest virus a fost confirmat la Constanţa, în luna iulie, la un tânăr de 20 de ani, venit din SUA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii