Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:21 09 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu în Șantierul Naval Midia Adrian Mihălcioiu, despre certificatul Gas Free, obligatoiu pentru nave - Legea s-a modificat și avem un caz deosebit de grav într-unul din porturi! - VIDEO

ro

09 Aug, 2024 11:46 532 Marime text

Adrian Mihalcioiu
  • În acest moment, Șantierul naval Midia este închis. Nu intra nimeni, decât anchetatorii și oamenii de prin birouri.
  • Un incendiu a izbucnit, joi, pe nava Amar Glyfada, pavilion Insulele Belize, aflată în reparații, la cheu, în urma căruia au decedat patru persoane
 
Adrian Mihălcioiu, liderul SLN, a explicat importanta certificatului Gas free pentru toate navele care intră la reaparații.
 

„Siguranța în port este sporită când ai condițiile clare de lispa unui element din triunghiul focului: oxigen, gaze inflamabili și căldură. Certificatul Gas free măsoară aerul din interiorul navei, unde se lucra, astfel, ca să nu existe pericolul unei explozii. Deci triunghiul focului să fie dezarmat și să nu mai existe pericol de incendiu sau de explozie. O echipă de specialiști din cadrul ANR verifica și dă undă verde sau nu lucărilor din șantier.

  În lume, în general, se ridică standardele de siguranță în port, și noi le-am coborât. Legea s-a modificat în iulie 2024, deci nu vorbim nici măcar de o lună și iată că așa a apărut un caz deosebit de grav într-unul din porturi. Bănuiesc că aici mi și Ministerul transporturilor trebuie intrebat de ce s-a făcut această degrevare de la reguli și a lăsat la mâna armatorului sau la mâna șantierului naval această activitate, care e deosebit de importantă în toate poturile lumii.

S-a scos obligativitatea certifiacatului pentru navele care intră în șantier la reparații, cu excepția navelor tancurilor petrolie. Nava transporta produse în vrac. Probabil că incendiu a plecat din sala mașinii, de la santine, care sunt coșurile de gunoi ale tuturor substanțelor combustibile și a agenților chimici  de la bord și agenților.  

În tancurile de santine se depun pe pereți, ele trebuie spălate foarte bine, trebuie măsurat atmosfera din interior, astfel încât să nu existe substanțe inflamabile. Orice se poate produce. Când ești la reparații se pot produce orice fel de de accidente, începând de la electricitate, de la lucru cu focul, de la absolut orice fel de de activitate pe care o desfășori în șantier într-un șantier“, a declarat Adrian Mihalcioiu.


Reamintim că joi,  08 august 2024, pompierii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină la Șantierul Naval Midia, unde un incediu a izbucnit la o navă. În urma incendiului, 4 persoane au decedat.





Între timp, Șantier Naval Midia este închis. În interior au intrat doar anchetatorii!  Reprezentantul unei firme care livrează marfă în șantier a declarat că azi nu are acces în interior.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Mesaje de condoleanțe pentru victimele incendiului de pe nava din Șantierul Naval Midia curg pe rețelele de socializare (FOTO)


Știri Constanța azi.UPDATE. LIVE- Arde un vapor în Șantierul Naval Midia ce aparține lui Ion Dumitrache! Persoane decedate (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii