Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:33 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începând de azi, călătorii tulceni au autobuze electrice

ro

20 May, 2024 18:35 871 Marime text




Sursa foto: Facebook/ Primăria Municipiului Tulcea



 
  • Începând de astăzi, toate cele 30 de autobuze electrice din dotarea Transport Public Tulcea sunt pe trasee, potrivit Primăriei municipiului Tulcea.
 
Punerea în circulație a întregului lot de autobuze electrice a fost posibilă odată cu finalizarea execuției branșamentelor și a instalării transformatoarelor de mare putere, lucrări în urma cărora stațiile de încărcare pentru toate cele 30 de autobuze electrice au fost puse în funcțiune la data de 16.05.2024, conform edililor din Tulcea.
 

„Programul de transport este actualizat începând tot de azi, astfel că pot apărea unele diferențe la sosirea autobuzelor în stații, față de programul afisat”, precizează primăria.

 
Pentru informarea privind orarul autobuzelor în timp real, călătorii pot folosi aplicația mobilă Transport Public Tulcea, ce poate fi descărcată din Google Play sau App Store, sau pot accesa pagina de internet dedicată traseelor: https://tulcea-transport.com/app/lines/type/700
 
Traseele din municipiu sunt realizate cu transport ecologic în proporție de peste 70%.
 
 Autobuzele electrice au o capacitate de 70 călători, asigurându-se, în același timp, și mijloace de transport mai mari, dimensionate pentru 109 persoane, la orele de vârf, pe traseele aglomerate, dar și mijloace de transport mai mici, cu o capacitate de 50 călători, pe rutele de pe străzile înguste ale municipiului.
 
Pentru asigurarea continuității serviciului în situații extreme, un număr de 9 autobuze BMC, producție 2006-2007, vor fi recondiționate și păstrate ca rezerve.
 
Atât autobuzele electrice cât și cele marca Eurobus și Isuzu sunt dotate cu sisteme de încălzire și aer condiționat și sunt prevăzute cu rampe de acces pentru persoane cu dizabilități, cărucioare copii și persoane în vârstă.

„Alimentarea autobuzelor electrice se face cu ajutorul celor 10 stații de încărcare lentă cu o putere nominală de 60kW, instalate la sediul societății, un ciclu de încărcare durând aproximativ 4 ore. În plus, autobuzele pot fi încărcate în regim de urgență cu ajutorul celor 3 stații de încărcare rapidă, cu o capacitate de 540 kW, instalate în stațiile de autobuz de la Liceul Nicolae Cornățeanu, Navalistilor și Șantierul Naval”, specifică sursa menționată.

 
De asemenea, pentru asigurarea reacției rapide, în cazul unor defecțiuni ale autobuzelor în timpul efectuării traseelor, va fi asigurat serviciu de permanență, pentru înlocuirea urgentă a mijlocului de transport avariat și preluarea călătorilor în vederea continuării programului de transport, conchid edilii tulceni.
 
 
 
 
Citește și
 
 Se reia dezinsecția in municipiul Tulcea. Recomandările primăriei
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii