Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:26 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe petrecerea de Ramazan Bayram

ro

09 Sep, 2010 00:00 1591 Marime text

La sfârşitul unei luni de post, în care au primit răsplata de la bunul Allah, s-au primenit spiritual şi s-au abţinut în timpul zilei de la mâncare şi băutură, pe cei aproximativ 100.000 de credincioşi de religie islamică din România îi aşteaptă trei zile de Bayram.

Ramazan Bayram-ul va începe astăzi, odată cu ivirea zorilor, când bărbaţii vor merge la moschee pentru a se ruga pentru un an îmbelşugat, pace, sănătate şi fericire. Ramazan Bayram-ul este o sărbătoare a mulţumirii şi reconcilierii, în care musulmanii se bucură de realizările de peste an, dar încearcă să privească şi în perspectivă. Oamenii se roagă împreună şi se felicită pentru realizările fiecăruia, îşi cinstesc morţii şi fac diverse cadouri copiilor.

Ramazan Bayram-ul este aşteptat şi pentru veritabilul festival culinar de dulciuri - baclavale, sarailii, fructe glasate, halviţă, cozonaci ori plăcinte cu carne de vită, meniuri tradiţionale cu care este marcat evenimentul. Şeful Cultului Musulman din România, Muftiul Iusuf Muurat, adresează tuturor musulmanilor „Bayram Kairlî Olsîn!“, „Ramazan Bayram Mubarek Olsun!“. De asemenea, liderii Uniunii Democrate Turce din România (UDTR) vor marca sărbătoarea Ramazanului împreună cu personalul Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa, la invitaţia consulului general Fusun Aramaz. Cu prilejul Ramazan Bayram, preşedintele UDTR, Osman Fedbi, urează membrilor comunităţii turce din Dobrogea „Ramazan Bayraminiz Mubarek Olsun!“ 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii