Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infratire intre Portul Norfolk si Portul Constanta

ro

07 Dec, 2002 00:00 976 Marime text

Delegatie din Virginia la Prefectura

O delegatie a Comitetului Administrativ a Administratiei Portului Norfolk s-a intalnit cu prefectul judetului * Scopul intalnirii vizeaza concretizarea unor relatii comerciale puternice intre cele doua porturi * Oficialii americani doresc incurajarea cresterii traficului de marfa intre SUA si Romania * Schimbul de experienta, in acest sens, este pe primul loc * Virginia si Constanta au foarte multe lucruri in comun

O delegatie a Comitetului Administrativ a Administratiei Portului Norfolk s-a intalnit ieri cu prefectul judetului, Gheorghe Martin.Delegatia Comitetului Administrativ apartinand Administratiei Portului Norfolk din Virginia, SUA, alcatuita din Jeef J. Keever, vicepresedintele executiv al Asociatiei Maritime Hampton Roads si, totodata, vicepresedintele executiv al Hampton Roads Shipping Association, Joe Dorto, director executiv al Virginia International Terminals si director al Hampton Roads Shipping Association, Tom Capozzi, manager pe probleme de marketing al International Trade, in Administratia Portuara Virginia, Denny Parker, presedintele Hasler Group si director al Hampton Roads Shipping Association, precum si Tony Samoila, consulul onorific al Romaniei in Norfolk Virginia, a sosit, in cursul zilei de ieri, in judetul Constanta. Aici, oficialii americani au avut o intalnire cu prefectul judetului, Gheorghe Martin, si au vizitat Bazinul Portuar si Administratia Portului Constanta. In cadrul intalnirii de la Prefectura, cei cinci oficiali americani si-au exprimat multumirea pentru frumoasa primire facuta si l-au felicitat pe reprezentantul Guvernului in teritoriu, pentru recenta invitatie de aderare la NATO primita de tara noastra cu scurt timp in urma. Joe Dorto, seful delegatiei, a afirmat ca vizita in Romania a inceput pe data de 5 decembrie, atunci cand membrii delegatiei in cauza s-au intalnit cu ministrul Miron Mitrea, in cadrul Ministerului Transporturilor. Acolo au fost purtate discutii referitoare la Portul Constanta si la o eventuala largire a infratirii cu judetul nostru. "Asadar, am venit la fata locului pentru a cunoaste indeaproape activitatea si modul de lucru al Administratiei Portului Constanta, in vederea schimbului de experienta pentru intarirea relatiilor comerciale dintre Portul dumneavoastra si Portul Norfolk Virginia", a declarat Joe Dorto.

"Este de dorit o intensificare a exportului dinspre Virginia catre Romania"

Protocolul de infratire urmeaza a fi semnat cat de curand, dupa ce delegatia americana va analiza datele culese din aceasta vizita. Intentia Administratiei Portului Norfolk Virginia este aceea de a intensifica traficul de marfuri intre SUA si Romania, trafic care va avea ca punct cheie portul romanesc. "Constanta este o poarta pentru zona tarilor din jur asa cum si Norfolk Virginia este o poarta de intrare in Europa pentru tarile din vest", a spus Joe Dorto, subliniind ca este de dorit "o intensificare a exportului dinspre Virginia catre Romania". Americanii doresc, de asemenea, crearea de noi linii maritime menite sa acopere cererea existenta pe piata, care va fi rezolvata prin schimbul permanent de marfuri. Oficialii prezenti la Constanta au mai spus ca printre intentiile Administratiei Portului Norfolk Virginia se afla si dorinta de a ajuta prin asigurarea tehnicii si a informatiilor cu privire la tipul de comert care se doreste a fi facut. "Norfolk este portul cu cea mai mare activitate din SUA si avand in vedere faptul ca este portul cu cea mai mare vechime, putem spune ca Norfolk Virginia se aseamana foarte mult cu judetul dumneavoastra, din acest punct de vedere, cat si din perspectiva activitatii turistice sezoniere. Mentionam ca Norfolk este, totodata, si cea mai mare baza militara", a mai adaugat Dorto. La randul sau, reprezentantul Guvernului in teritoriu, Gheorghe Martin, a multumit delegatiei americane pentru aprecierile facute si pentru vizita intreprinsa. Prefectul judetului a apreciat ca aceasta colaborare va obtine rezultate fructuoase rapide si si-a exprimat "viitoarea colaborare sa fie una dintre cele mai reusite si incununata de succes". Martin a prezentat si situatia economica a judetului precum si deschiderea pe care Portul Constanta o manifesta in raport cu viitorii investitori. Respectand aceeasi linie a discutiei, Gheorghe Martin a declarat ca "intr-adevar si o colaborare generala este fructuoasa, dar oportunitatea unei colaborari la obiect este de dorit si ne onoreaza". Joe Dorto insotit de delegatia americana a vizitat ulterior Administratia Portului Constanta unde s-a intalnit cu directorul de Domenii al acestei institutii, Jorj Unciuleanu. Discutiile purtate aici s-au bazat pe intensificarea relatiilor comerciale intre cele doua porturi. Delegatia americana a mentionat ca este de dorit ca Romania sa devina o piata de desfacere pentru SUA si invers. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, Portul Constanta trebuie sa-si impuna o anumita strategie privind modul in care se vor desfasura exporturile catre Norfolk Virginia. Oficialii americani au analizat resursele portului constantean, modul de lucru, precum si situatia tehnica a terminalelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii