Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, la ora bilanțului. La câte misiuni au participat jandarmii în anul 2021

ro

18 Jan, 2022 15:20 1090 Marime text
Astăzi, 18 ianuarie a.c., a avut loc evaluarea activităţilor desfăşurate de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa în anul 2021.

Conform reprezentanților IJJ Constanța, din cauza contextului pandemic, activitatea s-a desfăşurat în sistem video-conferinţă, invitat fiind prefectul judeţului Constanţa,Silviu Coșa precum şi şefi ai instituţiilor şi structurilor locale cu care jandarmii cooperează în executarea misiunilor.

„În perioada supusă evaluării, au fost executate peste 14.680 misiuni , dintre care 104 misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimente cultural-artistice, religioase şi promoţionale, 56 de misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări de protest, 112 misiuni de asigurare a ordinii publice pe timpul desfăşurării alegerilor din anul 2021(alegeri Federaţia Rusă; alegeri prezidenţiale Republica Moldova) şi 216 misiuni de asigurare a măsurilor specifice pe timpul instituirii carantinei asupra unor localităţi şi UAT-uri din judeţul Constanţa .

În anul 2021, structurile specializate de pază şi protecţie instituţională ale inspectoratului au asigurat protecţia la 36 de obiective.
În perioada menţionată au fost executate 85 misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei, precum şi asigurarea monitorizării a 246 de transporturi cu caracter special, precum şi 455 misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei unor transporturi de bunuri şi valori“ - au precizat reprezentanții IJJ Constanța.

De asemenea, în perioada analizată efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au participat la paza şi protecţia a 490 transporturi de corespondenţă clasificată.

„Anul trecut, în urma solicitărilor primite de la diferite instituţii, au fost executate în cooperare/colaborare 1117 acţiuni.
În perioada supusă evaluării, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au pus în executare un număr de 1958 mandate de aducere emise de către instanţe sau parchete.
Patrulele independente din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au constatat 40 fapte de natură penală, totodată, au fost aplicate 8758 sancţiuni contravenţionale.
În cursul anului trecut s-au desfăşurat 197 de activităţi informativ-preventive şi de dialog social, pe linia prevenirii violenţei în mediul şcolar şi în arenele sportive, pe linia adunărilor publice, a abuzurilor împotriva minorilor şi a consumului de substanţe interzise.
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa va continua să depună eforturi pentru îmbunătăţirea performanţei operaţionale şi creşterea eficienţei instituţionale, acţionând permanent pentru îndeplinirea misiunilor şi atribuţiilor la un nivel calitativ ridicat“ - au precizat reprezentanții IJJ Constanța.

Sursa foto: Facebook/IJJ Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii