Inspectorii sanitari veterinari în control la unitățile de alimentație publică de pe litoral
Inspectorii sanitari veterinari în control la unitățile de alimentație publică de pe litoral
22 Jul, 2020 18:22
ZIUA de Constanta
1127
Marime text
- Comandamentului Sezon Estival 2020 - iată ce au găsit inspectorii pe litoral
Scopul acestui Comandament este de a contribui, prin derularea activităţilor specifice, la protejarea sănătăţii publice şi implicit, a intereselor turiştilor aflaţi în vacanţă pe litoralul românesc.
Medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020, au verificat în perioada 13.07.2020 – 19.07.2020, 221 de unități amplasate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.
Astfel, au fost verificate: 76 de restaurante, 5 pizzerii, 28 de unităţi tip fast – food, 5 braserii, 15 unităţi de tip bufet, 3 unități tip bistro, 18 baruri, 2 snack baruri, 37 de magazine alimentare, 19 laboratoare de cofetărie/patiserie, 3 cofetării/patiserii, 6 rulote, 1 pensiune, 1 unitate produse congelate și 2 tonete.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 44 de unități, respectiv: 15 restaurante, 9 unități tip fast – food, 4 unități tip bufet, 2 magazine alimentare, 3 baruri, 1 pizzerie, 2 rulote, 1 braserie și 4 laboratoare cofetărie/patiserie, au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 366.000 de lei. Totodată, au fost emise 2 Ordonanțe de suspendare temporară a activității pentru o unitate de tip fast food și un restaurant.
Principalele neconformităţi identificate în timpul acţiunilor de control oficial realizate de către echipele desemnate, au vizat:
nerespectarea condiţiilor de igienă a spaţiilor şi ustensilelor de lucru: spaţii frigorifice neigienizate, pereţi şi paviment neigienizat;
depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
manipularea produselor alimentare de origine animală fără respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;
funcţionarea activităţilor în domeniul alimentar în spaţii neînregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile Ordinului ANSVSA nr.111/2008, cu modificările şi completările ulterioare.De asemenea ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.
Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.
Unităţile aflate pe litoral sunt supravegheate şi verificate permanent de către inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii