Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:33 14 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină caută firmă pentru un proiect în Delta Dunării

ro

20 Mar, 2021 00:00 1633 Marime text
  • Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină București Surcursala Constanța caută o firmă pentru un proiect
  • Are legătură cu proiectul DANUBIUS-RI
 
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină București Surcursala Constanța organizează o licitație pentru elaborarea unui studiu estimativ al nivelului emisiilor de gaze cu efect de seră conform metodologiei BEI de calcul al amprentei de carbon pentru proiectul major privind Supersite-ul Delta Dunării din cadrul Centrului Internațional de Studii Avansate pentru Sisteme Fluvii Mari Danubius – RI ce urmează a se contrui în perimetrul Deltei Dunării, județul Tulcea.
 
Valoarea estimată a licitației este de 128.750 lei, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este de 31 martie 2021.
 
În cadrul procesului investițional aferent proiectului major privind Supersite-ului Delta Dunării din cadrul Centrului Internațional de Studii Avansate pentru Sisteme Fluvii-Mări DANUBIUS - RI ce urmează a se construi în perimetrul Deltei Dunării, județul Tulcea, autoritatea contractantă își propune să încheie un contract privind achiziția de servicii de specialitate pentru elaborarea unui studiu estimativ al nivelului emisiilor de gaze cu efect de sera (GES) conform metodologiei Băncii Europene de Investiții (BEI). În acest scop, viitorul prestator va urmarii toți pașii necesari în confrmitate cu legislația națională si europeană pentru elaborarea detaliata a tuturor documentațiilor (variante draft si finale) de analiză cantitativă al nivelului de emisii GES a proiectului. Viitorul prestator va acorda sprijin pentru emiterea documentației de evaluare al nivelului emisiilor de GES în conformitate cu metodologia BEI de calcul, va asigura servicii suport pentru întocmirea/completarea tuturor capitolelor necesare evaluarii amprentei de carbon a proiectului (inclusiv identificarea măsurilor potențiale de reducere a emisiilor de GES), din cadrul documentației aferente cererii de finanțare pentru fonduri europene ce urmează sa fie elaborată de autoritatea contractantă și respectiv, va asigura asistența tehnică prin prisma obligațiilor beneficiarului, pe tot parcursul derulării procesului investițional pentru construcția și funcționarea Supersite-ului Delta Dunării Centrului Internațional de Studii Avansate pentru Sisteme Fluvii-Mări DANUBIUS-RI.
 
Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante cu privire la organizarea, derularea și finalizarea procedurii de atribuire sunt:  Adrian Stanica, Ana Olteanu, Viorel Gheorghe Ungureanu, Alexandru Panin, Florentina Gheorghita,  Gianina Rachita.
 

DANUBIUS-RI

 
DANUBUSI-RI va fi o structură distribuită pan-europeană, cu rol de lider mondial, care va favoriza cercetarea, inovarea și schimbul de cunoastere, și în consecință va permite o cercetare interdisciplinara de excelență asupra sistemelor fluvii-delte-mări, în vederea adoptării unui management bazat pe cunoaștere, cu înalt impact științific și economic.
 
Problemele în zonele fluvii-delte-mări sunt complexe și interdisciplinare, iar în prezent lipsește infrastructura necesară pentru a investiga aceste sisteme și pentru a răspunde nevoilor societății.
 
DANUBIUS-RI va aduce împreună specialiști în mai multe domenii, de la geoștiințe la științele vieții, de la inginerie la științe sociale și economice, pentru ca să poată oferi soluții durabile pentru gestionarea integrată a sistemelor fluvii-delte-mări.
Dorește să se conecteze cu, și să transfere efectiv producția sa științifică celor care se angajează în gestionarea durabilă a sistemelor fluvii-delte-mări, precum și în consolidarea afacerilor și industriei în acest domeniu. DANUBIUS-RI va inova și va transfera cunoștințele științifice, produsele, serviciile și spin-offs în sectorul de afaceri (întreprinderi mici și mijlocii, precum și organizații mai mari).

 
DANUBIUS-RI va sprijini activități de cercetare care vor urmări fenomene din continuumul fluviu-mare într-un mod integrat care va încuraja interdisciplinaritatea (de la observații/măsurători de teren la analize, modelări și integrarea aspectelor naturale cu cele sociale și economice pentru realizarea planurilor de guvernanță).
 
Prin aceste aspecte, proiectul este unic atât în Europa, cât și în lume.
 
Infrastructura va conține echipamente, dotari și seturi de instrumente ştiinţifice, resurse de cunoştinţe precum colecţii, arhive sau informaţii ştiinţifice structurate, infrastructurile generice bazate pe tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor cum ar fi reţelele, materialul informatic, programele de software şi instrumentele de comunicare, precum şi orice alte mijloace necesare pentru desfăşurarea activităţilor de cercetare.
 
Propunerea de realizare a DANUBIUS-RI este susținută de instituții de cercetare și agenții de finanțare din 19 state europene iar structura DANUBIUS-RI va cuprinde cele mai importante sisteme fluvii-mări (Supersite-uri) și Unități de cercetare-inovare specializate (Noduri) în toată Europa.
 

Acestea vor fi coordonate de un Centru (Hub) și un Centru de date situate în România și un Oficiu de Transfer Tehnologic situat în Irlanda, care are rolul de a facilita conexiunile cu comunitatea de afaceri și de a susține inovarea.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii