Insula Matița, în proprietatea unui bucureștean! Paradis privat, în Delta Dunării (VIDEO)
Insula Matița, în proprietatea unui bucureștean! Paradis privat, în Delta Dunării (VIDEO)
19 May, 2023 09:59
ZIUA de Constanta
2354
Marime text
Spațiile de vacanță de pe Insula Matița din Delta Dunării au fost vândute, informează sothebysrealty.ro. Noul proprietar este un bucureștean.
Despre insula Matița, paradisul privat din Delta Dunării
Delta Dunării, inclusă în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991, este fără îndoială una dintre cele mai spectaculoase rezervații naturale din Europa. Iar Insula Matița, un loc unicat aflat în inima Deltei, în apropierea lacurilor Matița și Babina, este probabil singura insulă ce poate fi achiziționată în acest moment în România.
Când spui “insulă”, gândul îți fuge instantaneu la izolare, natură sălbatică, liniște și deconectare. Iar Insula Matița nu face excepție, oferindu-le pe toate acestea împreună cu necesitățile de confort ale omului contemporan. Insula Matița se găsește la aproximativ 45 km de Tulcea, în mijlocul triunghiului format de Chilia Veche, Sulina și Mila 23, la intersecția Lacurilor Matița și Babina. Administrativ, ține de comuna Chilia Veche, una dintre cele mai vechi așezări ale Deltei. Încă din anul 334 î. Hr., aici a funcționat colonia greacă Achillea (denumită după Achile, eroul războiului Troian), fortificată de Alexandru Macedon.
În hărțile medievale, apare ca cetate genoveză, fiind un punct important în activitatea negustorilor genovezi de la gurile Dunării. În prezent, se mai observă doar șanțurile de apărare ale cetății și intrarea de la bifurcația canalului Chilia – Batag și Tătaru. Insula de 6.280 mp are o formă alungită, asemănătoare unui bumerang și prezintă nu mai puțin de 8 construcții, cu o suprafață construită desfășurată ce depășește 1.300 mp: unități de cazare, o cherhana, clădiri tehnice și administrative. Toate construcțiile păstrează imaginea tradițională a locului, sunt acoperite cu stuf și au fost complet renovate în exterior în 2018.
Insula ar putea exploata potențialul turistic și interesul pescarilor pentru această parte a Deltei
Aflându-ne în inima Deltei, regimul asupra terenului de 6280 mp este de drept de superficie, construcțiile fiind desigur în proprietate. Având în vedere frumusețea locului, insula ar putea exploata potențialul turistic și interesul pescarilor pentru această parte a Deltei, fiind pregătită pentru a-și relua funcțiunea de pensiune pe care a avut-o în trecut, cu unități de cazare și cherhana.
Cine este fostul proprietar
Fostul proprietar al activelor de pe insulă este omul de afaceri Robert Răduţă. Numele lui Robert Răduţă, supranumit în trecut „rechinul Deltei“, este legat de mai multe afaceri în domeniul piscicol, dar şi de personaje precum Adrian Năstase, în timpul căruia a obţinut concesiuni în Deltă, sau Ion Ţiriac, de care-l leagă o prietenie strânsă.
În 2014, la Tămădău (judeţul Călăraşi) se inaugura cea mai mare staţie de reproducere a sturionilor sălbatici din Uniunea Europeană, investiţie făcută de Răduţă cu 5 milioane de euro, bani primiţi de la UE.
Sursa foto-video: Youtube/ Romania Sotheby's International Realty
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Vezi toate STIRILE VIDEO!
Comentarii