Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 07 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intenționau să vândă droguri la festivalul Untold! Au fost arestaţi preventiv (VIDEO)

ro

07 Aug, 2024 09:45 217 Marime text
foto: Poliția Română Trei bărbaţi au fost arestaţi preventiv după ce au fost prinşi de poliţiştii şi procurorii DIICOT Cluj cu peste 1.700 de comprimate de ecstasy şi 14 kilograme de substanţă psihoactivă, existând suspiciunea că intenţionau să vândă drogurile la festivalul Untold.

Date oficiale

Polițiști Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracțională a trei persoane, cercetate pentru efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, trafic de droguri de mare risc, conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat și permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte, cumpărare de influență și trafic de influență.

Din actele de urmărire penală efectuate a reieșit că, în perioada iulie - august a.c., două dintre acestea ar fi procurat, transportat, manipulat și deținut în vederea comercializării 1.780 de comprimate ecstasy (drog de mare risc) și 14 kilograme de substanță psihoactivă 2-MMC, drogul de mare risc și substanța psihoactivă fiind descoperite în portbagajul autoturismului uneia dintre persoanele cercetate, ascunse în interiorul a două roți de rezervă. În sarcina uneia dintre acestea s-a reținut că, în cursul lunii iunie a.c., ar fi condus o motocicletă pe drumurile publice din Cluj-Napoca, pentru care nu deținea permis corespunzător categoriei și având dreptul de a conduce suspendat.

Totodată, în urma cercetărilor a reieșit că, în cursul lunii februarie, această persoană i-ar fi remis unei alte persoane cercetate 7.000 de euro, în schimbul promisiunii ca, prin influența pe care cea din urmă ar fi pretins că ar avea-o asupra medicilor legiști și a procurorului de caz, să obțină un buletin de analiză din care să rezulte că nu a consumat substanțe psihoactive, respectiv restituirea permisului de conducere și pronunțarea unei soluții favorabile într-un dosar, în care aceasta este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


Astfel, la data de 2 august a.c., au fost puse în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară, în urma cărora au fost descoperite și ridicate 1.780 de comprimate ecstasy (drog de mare risc), 14 kilograme de substanță psihoactivă 2-MMC, o pungă cu multiple fragmente solide de substanță de culoare maro închis, mai multe plicuri cu substanță cristalină, 9 cutii cu substanțe anabolizante, un cântar, un grinder și mai multe obiecte 

purtând urme de substanță, o armă neletală și mai multe cartușe, sume de bani în lei și euro, dispozitive de stocare a datelor, precum și alte mijloace de probă. Totodată, din materialul probator administrat a reieșit faptul că, în luna aprilie 2024, cele două persoane ar fi manipulat și vândut peste 500 de grame de substanță psihoactivă 2- MMC.

Cu privire la substanțele indisponibilizate există indicii că urmau a fi comercializate la un festival de muzică, ce se va desfășura în municipiul Cluj Napoca.

În baza probatoriului administrat, în cursul zilei de 2 august a.c., pe numele celor trei persoane, de 30, 31, respectiv 42 de ani, au fost emise ordonanțe de reținere, pentru 24 de ore, iar, la data de 3 august a.c., au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, fiind dispusă arestarea preventivă, pentru 30 de zile a acestora. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, precum și de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul serviciilor de combatere a criminalității organizate Sălaj și Bistrița Năsăud, specialiștilor criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.

Precizăm că activitățile s-au desfășurat în contextul măsurilor adoptate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru a avea festivaluri fără droguri. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.




Citește și:
UNTOLD 2024: În ce zi vor urca pe scena principală Lenny Kravitz și Swedish House Mafia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii