Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interesele pun în pericol viaţa pacienţilor

ro

30 Sep, 2010 00:00 3840 Marime text
dan_capatana_020.jpgLa începutul lunii septembrie aduceam în atenţia publicului o licitaţie care a avut loc în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa şi care a fost contestată la acel moment.

Astfel, societatea Vodimedicor a chemat în instanţă SCJU şi SC Sante International SRL, pentru faptul că nu a fost de acord cu rezultatul unei licitaţii şi, în consecinţă, cu faptul că a pierdut un contract. Trebuie să menţionăm faptul că licitaţia nu a fost una publică, în sensul că, încă de la bun început, accesul doritorilor la caietul de sarcini se făcea numai contra cost şi doar dacă erai un bun cunoscător al labirintului licitaţiilor puteai găsi anunţul de intenţie al SCJU. Conform acestui anunţ, publicat la 25 februarie, Spitalul voia să achiziţioneze un pachet de consumabile sanitare pentru chirurgie cardiovasculară, adică proteze valvulare, fără de care chirurgia cardio-vasculară asupra unor pacienţi nu se poate face. Valoarea estimată, fără TVA, era de 38.730.084 lei, licitaţia fiind câştigată de către Sante International, iar Vodimedicor a contestat rezultatul, fără prea multe şanse de izbândă, motiv pentru care s-a ajuns în instanţă. Dănuţ Căpăţână, managerul SCJU, spunea că preţul cerut de către cele două firme ar fi făcut diferenţa, Sante International pretinzând cu 50% mai puţin decât Vodimedicor. Există totuşi şi o poveste în spatele acestei tranzacţii, una cu iz de interes personal. Asociaţii firmei Sante International sunt Adrian Gagheş, Alexandru Gabriel Ciupercă, Marinela Gagheş, Panagiotidis Panagiotis şi Zografos Fotios Michail, iar din acţionariatul firmei Vodimedicor fac parte Cristinel Spiridon Vodislav şi Dana Maria Vodislav. Totuşi, o explicaţie există. Se ştie că Dănuţ Căpăţână este un apropiat al PSD, acesta fiind sprijinit de social-democraţi pentru a accede la funcţia de director. Spiridon Vodislav este cumnatul medicului care l-a operat acum câţiva ani pe Traian Băsescu de tiroidă. Şi cum PDL nu se prea înţelege cu PSD... Iar cei care suferă cel mai rău din pricina litigiului dintre cele două firme sunt chiar pacienţii. „Avem urgent nevoie de protezele valvulare, care sunt blocate din cauza litigiului din instanţă, iar noi nu avem cum să le cumpărăm altfel“, a precizat Marta Budu, şefa secţiei de chirurgie cardiovasculară din cadrul SCJU.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • lexus 30 Sep, 2010 15:47 Fratilor, dati-o afata pe tovarosa AUTOARE A ABERATIILOR DE MAI SUS, ca habar nu are pe ce lume traieste !!! Este atat de cazuta in freza incat a incurcat un anunt de intentie publicat in naul 2009 cu o ATENTIE !!!! INVITATIE DE PARTICIPARE publicata in SEAP anul acesta si pentru care S.C VODIMEDICOR a depus contestatie !!!! Evident k aceeasi tov. face scriere despre o valoare de asemenea ERONATA. Deci, ori o dati afara, ori sa faca tov neste cursuri de pregatire in domeniul achizitiilor publice ori sa ia neste LECITINA (ajuta la memorie) , sau sa isi puna OCHELARI sa vada mai bine cifrele !!!! SUCCESURI MULTIPLE