Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:22 04 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevedere a ministrul apărării, Angel Tîlvăr, cu ambasadorul Regatului Spaniei

ro

04 Oct, 2024 14:57 171 Marime text

Sursa foto: Facebook/Ministerul Apărării Naționale

 
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, l-a primit vineri, 4 octombrie, la sediul MApN, pe ambasadorul Regatului Spaniei la București, José Antonio Hernández Pérez-Solórzano.

Agenda discuțiilor a vizat, cu precădere, subiecte actuale de securitate de pe agenda Alianței Nord-Atlantice, precum și stadiul proiectelor bilaterale în contextul evoluțiilor mediului de securitate global și a tipurilor de amenințări și provocări cu care se confruntă în prezent cele două state.
Mnistrul apărării naționale a mulțumit Spaniei pentru contribuția semnificativă la postura de descurajare și apărare pe flancul estic al NATO, prin participarea cu forțe și capabilități în cadrul Grupului de Luptă pentru Apărare Colectivă dislocat la Cincu. Ministrul Tîlvăr a menționat, în contextul abordării omnidirecționale a NATO în domeniul apărării și descurajării, contribuția României la structurile aliate din regiune, au precizat reprezentanții MApN.

De asemenea, oficialul român a apreciat profesionalismul militarilor din detașamentul Forțelor Aeriene Spaniole care asigură, începând cu luna august, împreună cu piloți români, securitatea spațiului aerian al României și  Flancului Estic al Alianţei.
 „Avem un parteneriat puternic cu Spania și mă bucur să văd că relațiile dintre armatele noastre au atins un nivel crescut de interoperabilitate. Avem acum o cooperare semnificativă pe multiple planuri, în cadrul structurilor aliate de pe teritoriul național, misiunilor NATO de poliție aeriană întărită și în cadrul exercițiilor executate în comun. Vom continua acest trend pozitiv și în alte domenii“, a spus ministrul Tîlvăr.

 În perspectiva Reuniunii miniștrilor apărării, care va avea loc în zilele de 17 și 18 octombrie, la Bruxelles, au fost abordate aspecte de actualitate privind situația de securitate din regiunea Mării Negre și stadiul îndeplinirii deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Washington.


Citește și:
Ministrul Tîlvăr„România și Portugalia se sprijină reciproc în gestionarea provocărilor de securitate.”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii