Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiție Celco SA Constanța. Acționarii chemați să voteze proiectul privind constuirea unei turbine eoliene, drum de acces și reţele electrice subterane de racord

ro

17 Jun, 2024 10:00 571 Marime text
  • Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Celco SA a fost convocată pe data de 18.07.2024.
  • În situaţia în care la data şi ora de mai sus nu va fi întrunit cvorumul legal şi statutar, şedinţa se reconvoacă în data de 19.07.2024, la aceeaşi oră, în acelaşi loc şi cu aceeaşi ordine de zi.
  • Pe ordinea de zi a fost inclus și proiectul privind construirea unei turbine eoliene, drum de acces, reţele electrice subterane de racord şi organizarea execuţiei lucrărilor.
 
Consiliul de Administraţie al SC Celco SA convoacă Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor la sediul societăţii din Constanţa, strada Industrială nr. 5, în data de 18.07.2024, ora 09.00.
 
Pe ordinea de zi au fost incluse mai multe puncte. Acționarii vor aproba proiectul "Construire turbină eoliană, drum de acces, reţele electrice subterane de racord şi organizarea execuţiei lucrărilor", ce se va depune în cadrul Programului-cheie 1: Surse regenerabile de energie şi stocarea energiei, aferent Fondului pentru Modernizare.
 
De asemenea, vor aporba studiul de fezabilitate şi devizul general aferent proiectului "construire turbină eoliană, drum de acces, reţele electrice subterane de racord şi organizarea execuţiei lucrărilor".
 
Nu în ultimul rând, acționarii vor aproba alocarea  contribuţiei Celco SA privind asigurarea cofinanţării proiectului şi acoperirea contravalorii cheltuielilor altele decât cele eligibile, astfel:
 
Nr. Crt. Surse de finanţare Valoare (lei)
I Valoarea totală a investiţiei (I=II+III) 13.846.631,40
  din care TVA 2.205.033,88
II. Valoarea neeligibilă a investiţiei 3.701.669,49
III. Valoarea eligibilă a investiţiei 10.144.961,91
1. Valoarea ajutorului de stat solicitat Maximum 3.477.810,00
2. Contribuţia solicitantului (2=I-1) Cel puţin 10.368.821,40
2.1 Surse proprii 10.368.821,40
2.2. Credit acţionari 0
 
Marius Şandor, cu funcţia de director Fabrică de Var şi Carieră, a fost împuternicit să îndeplinească, în numele şi pe seama societăţii, toate demersurile necesare pentru înregistrarea societăţii în aplicaţia informatică MySMIS 2021 şi pentru depunerea cererii de finanţare (denumită în continuare Cererea de Finanţare) pentru proiectul mai sus menționat.
 
În îndeplinirea mandatului său, împuternicitul va avea următoarele drepturi şi obligaţii:
1. să creeze contul societăţii în aplicaţia informatică MySMIS 2021;
2. să administreze contul societăţii din aplicaţia informatică MySMIS 2021 şi să valideze modificarea datelor după verificarea corectitudinii acestora;
3. să creeze, în aplicaţia informatică MySMIS 2021, profilul aferent Proiectului;
4. să completeze, în aplicaţia informatică MySMIS 2021, toate informaţiile necesare pentru depunerea Cererii de Finanţare;
5. să semneze toate actele, documentele şi declaraţiile, care emană de la societate în legătură cu depunerea Cererii de Finanţare;
6. să ataşeze, în aplicaţia informatică MySMIS 2021, toate actele, documentele şi declaraţiile, care emană de la societate în legătură cu depunerea Cererii de Finanţare;
7. să depună Proiectul în cadrul Programului, respectiv să transmită Cererea de Finanţare, potrivit funcţionalităţilor aplicaţiei informatice MySMIS 2021;
8. să răspundă solicitărilor de clarificare formulate de către comisia de evaluare/autoritatea contractantă în timpul procesului de evaluare a Cererii de Finanţare, inclusiv, după caz, să transmită răspunsurile la solicitările de clarificări în aplicaţia informatică MySMIS 2021;
9. să dea şi să semneze toate declaraţiile şi documentele necesare în vederea încheierii contractului de finanţare pentru Proiect;
10. să semneze contractul de finanţare pentru Proiect;
11. să depună, în numele şi pe seama societăţii, eventualele contestaţii cu privire la orice act/procedură ulterioară depunerii Cererii de Finanţare.
 
Împuternicitul este pe deplin autorizat să angajeze răspunderea societăţii cu privire la toate actele şi faptele ce decurg din înregistrarea societăţii în aplicaţia informatică MySMIS 2021, precum şi din depunerea Cererii de Finanţare.
 
Convocarea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor a fost publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 2922 din data de 14 iunie 2024.

 
Despre Celco SA
 
 
Potrivit Termene.ro, compania Celco SA a fost fondată în noiembrie 1992, se ocupă de fabricarea produselor din beton pentru construcții și are sediul social pe Șoseaua Industrială, Nr. 5, din municipiul Constanța, județ Constanța. Celco SA are cu cinci puncte de lucru.
 
Firma  este controlată de asociații Dușu Ion și de Dușu Niculae, fiecare cu câte 41,7435 % din capitalul social, de Complex Condor SA, din Constanța, cu 13,443 % din capitalul social și PPM Listă Acționari PF, cu 3,07 % din capitalul social. 
Administratorii companiei sunt Carapiti Dumitru, Dușu Ion și Dușu Niculae.
 
Potrivit Termene.ro, Ion Dușu mai este acționar și administrator în Sulina Estival 2002 SA și în AS 94 SRL, fondator și administrator în Logistic Park SA, fondator în Grupul DD SA, Constanța, asociat în DGN-Romag SRL, acționar și cenzor supleant în Complex Condor SA, membru în Consiliul de Supraveghere al Socep SA. 
 
În trecut, Ion Dușu a figurat în Centes SA, în Cina SA, în Casa de Expediții „Phoenix“ SA dar și în Romteh SRL, radiate.
 
La rândul său, Dușu Niculae este asociat în Sulina Estival 2002 SA și în DDN Global SRL, fondator și administrator în Logistic Park SA,  acționar în Euxin SA, fondator și cenzor supleant în Grupul DD SA, acționar și administrator în Complex Condor SA, membru în Consiliul de Supraveghere al Socep SA.
 
În trecut, Dușu Niculae a apărut în Centes SA, în Cina SA și în Casa de Expediții „Phoenix“ SA, radiate.  
 
În anul 2023, Celco SA, cu 260 de salariați, a declarat o cifră de afaceri de 210.586.918 lei și un profit de 56.500.597 lei.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
De asemenea, pentu documentarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.
 
Citește și:

 
APM Constanța: Undă verde de la Mediu pentru extinderea zonei de exploatare de către Celco SA
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii