Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:31 05 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiții în județul Constanța Clădirile rezidențiale multifamiliale din orașul Năvodari, reabilitate cu bani din PNRR

ro

05 Jul, 2024 16:03 228 Marime text
  • Proiectul privid renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din orașul Năvodari a fost depus în vederea finanțării la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
  • Ulterior, contractul a fost semnat de reprezentanții Primăriei Năvodari.
 
Primăria Năvodari a semnat contractul de finanțare pentru renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din oraș.
 
Proiectul privind renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din orașul Năvodari fusese depus în vederea finanțării, iar finanțarea a fost aprobată, proiectul fiind inclus în lista publicată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru proiectele aprobate și finanțate din PNRR - PNRR - Planul Național de Redresare și Reziliență, C5 – Valul Renovării, Operațiunea A3.1 - Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, A3.1 - Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale.
 
Pentru a se crea premisele execuției lucrărilor de renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din orașul Năvodari, a fost demarată contractarea Studiului de Fezabilitate.
 
După aprobarea acestuia, în cursul anului 2024, se va elabora proiectul tehnic și se vor executa lucrările de izolare a pereților exteriori după cum urmează:
 
- izolarea termică a faţadei, parte vitrată, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în clădire, cu tâmplărie termoizolantă cu performanță ridicată;
- izolarea termică a faţadei, parte opacă, prin termoizolarea pereților exteriori cu o grosime a termoizolației de 15 cm;
- izolarea termică a faţadei, parte opacă, prin termoizolarea planşeului peste ultimul nivel cu sisteme termoizolante (acoperișul clădirii este de tip Terasa);
- termo-hidroizolarea acoperișului tip terasă cu o grosime a termoizolației de 20 cm.
 
Totodată, se va realiza și schimbarea corpurilor de iluminat cu corpuri economice de tip LED pentru un consum scăzut în spațiile comune. Corpurile de iluminat vor fi prevăzute cu celule foto cu senzor de lumină naturală, cu randament optic mare. Justificarea alegerii făcute rezidă într-o serie de avantaje tehnico-economice identificate în perioada de garanție și exploatare.
 

„Izolarea termică a fațadei, partea opacă, se va realiza prin termoizolarea pereților exteriori cu o grosime a termoizolației de 15 cm, iar termoizolarea acoperișului tip terasă se va realiza cu o grosime a termoizolației de 20 cm, izolarea termică a planșeului peste subsol realizându-se cu sisteme termoizolante.



Totodată, izolarea termică a fațadei se va realiza prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în clădire cu tâmplărie termoizolantă cu performanță ridicată“, au transmis reprezentanții Primăriei Năvodari.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Primăria Năvodari, județul Constanța a semnat contractul de finanțareCăminul Liceului Tehnologic „Lazăr Edeleanu”, renovat energetic cu bani din PNRR

 
Sediul Primăriei Năvodari, județul Constanța, va fi reabilitat eneregetic cu bani din PNRR
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii