Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:39 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiții majore CN APM Constanța va scoate din conturi 20 de milioane de lei pentru terminale specializate în Portul Constanța Sud (DOCUMENT)

ro

01 Jun, 2024 16:49 1180 Marime text
  • Contractul „Realizarea lucrărilor de infrastructură, căi de acces și utilități, în vederea dezvoltării de terminale specializate în Portul Constanța Sud – Molurile III S și IV S“ este scos la licitație de CN APM Constanța. Ofertele sau cererile de participare pot fi depuse până pe data de 28.06.2024, ora 15:00, acestea urmând să fie deschise în aceeași zi și la aceeași oră în SEAP. Durata contractului, concesiunii, a acordului-cadru sau a sistemului dinamic de achiziții este de 12 luni. Cuantumul garanției de participare este de 200.000 lei.
 
Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța scoate din conturi 20.000.000 de lei pentru elaborarea documentației privind identificarea surselor de finanțare, inclusiv documentele suport pentru obiectivul de investiții „Realizarea lucrărilor de infrastructură, căi de acces și utilități, în vederea dezvoltării de terminale specializate în Portul Constanța Sud – Molurile III S și IV S“.
 
Ofertele sau cererile de participare pot fi depuse până pe data de
28.06.2024, ora 15:00, acestea urmând să fie deschise în aceeași zi și la aceeași oră în SEAP. Durata contractului, concesiunii, a acordului-cadru sau a sistemului dinamic de achiziții este de 12 luni. Cuantumul garanției de participare este de 200.000 lei. Garanția de buna execuție va fi constituita în termen de 5 zile lucrătoare de la semnarea contractului sectorial. Indiferent de forma de constituire a garanției de bună execuție, aceasta trebuie să fie irevocabila și va prevedea în mod clar și fără echivoc că plata garanției de bună execuție se va efectua necondiționat, respectiv la prima cerere a Entității contractante, pe baza declarației acestuia cu privire la culpa persoanei garantate, fără nicio excepție.

 

Iată în ce constă contractul

 
Obiectul contractului constă în prestarea serviciilor de elaborare SF/DALI, ACB, documentație privind identificarea surselor de finanțare, inclusiv documentele suport pentru obiectivul de investiții „Realizarea lucrărilor de infrastructură, căi de acces și utilități, în vederea dezvoltării de terminale specializate în Portul Constanța Sud – Molurile III S și IV S” cu respectarea cerințelor și condițiilor stabilite de compartimentul beneficiar în Caietul  de sarcini nr. 20160 din data de 09.05.2024.
 
Entitatea contractantă va încheia contractul de achiziţie cu ofertantul desemnat câştigător, în perioada de valabilitate a ofertelor, dar nu mai devreme de 10 zile de la data transmiterii comunicării privind rezultatul aplicării procedurii de atribuire pentru a acorda termenul legal de 10 zile pentru formularea eventualelor contestații administrative.
 
Ofertantul desemnat câștigător are obligația de a se prezenta în termen de 12 zile de la comunicarea privind rezultatul aplicării procedurii de atribuire, transmisă de Entitatea contractantă. Dacă termenul de 15 zile a expirat iar ofertantul desemnat câştigător nu s-a prezentat pentru semnarea contractului, situaţia va fi asimilată refuzului de a semna contractul, iar entitatea contractantă va reţine în favoarea sa garanţia de participare.
 

 
Responsabili de atribuirea procedurii publice

 
Persoanele ce dețin funcții de decizie în cadrul entității contractante precum și persoane din cadrul entității contractante ce pot influența conținutul documentației de atribuire și/sau desfășurarea procedurii de atribuire sunt: directorul general – Mihai Teodorescu, directorul executiv - Ileana-Mirela Bîrchi, directorul financiar Maria Mergiu, directorul Strategie Dezvoltare - Eugen Căruntu, Serviciul Juridic și Guvernanță Corporativă – C.J. cu atribuții - Tanase Iulian PEPI; Mihaela-Alina Stăetu – Șef Serviciu Dezvoltare; Otilia Ifimov - șef Birou Accesare Proiecte Europene; Hermina Bectemir – șef Serviciu Achiziții Publice, Adrian Stănciuc - șef Birou Control Financiar Preventiv,

Florin Mișcă – INGINER Birou Accesare Proiecte Europene, Alina Nicoleta Mărgineanu-Ibraim – expert Achiziții Publice.
La aceștia se adaugă membii Consiliui de Administratie: Adrian-Daniel Gavruță, Dan-Alexandru Catană, Cătălin Diaconu, Elena Vlad, Mihnea-Claudiu Drumea, Suryan-Omar Dede.

 
Condiții pentru ofertanți

 
Ofertantul va face dovada prestării în ultimii 5 ani de servicii duse la bun sfârșit de elaborare/actualizare/revizuire/completare de studii de fezabilitate/DALI/proiecte tehnice/detalii de execuție pentru lucrări de construcții hidrotehnice (porturi, inginerie costiera si morfologie, cheuri și platforme portuare, baraje, sisteme de alimentare cu apa si canalizare, stații de epurare și stații de tratare ape) în valoare cumulată de cel puțin 20.000.000 lei la nivelul unuia sau mai multor contracte, din care:
 
- cel puțin un contract să aibă ca obiect servicii de elaborare/actualizare/revizuire/completare de studii de fezabilitate/DALI/proiecte tehnice/detalii de execuție pentru lucrări de construcții hidrotehnice portuare în valoare de minim 2.500.000 lei.
 
- cel puțin un contract să aibă ca obiect aplicație de finanțare/strategie de dezvoltare/document programatic pentru porturi
 

Prin „lucrări de construcții hidrotehnice portuare” se înţeleg servicii de elaborare și/ sau actualizare și/ sau revizuire și/sau completare de Studii de Fezabilitate/DALI și/ sau Proiecte Tehnice și/ sau Proiecte Tehnice și Detalii de Execuție pentru lucrări de construcție nouă și/ sau modernizare și/sau lărgire și/sau reabilitare de cheuri, diguri, moluri, dragaje.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de participare e publicat pe e-licitatie.ro.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
 
Un teren din domeniu public, scos la licitație pentru închiriere de CN APM Constanța
 
Licitații Constanța: Administrația Porturilor Maritime caută firmă care să întrețină spațiile verzi și parcurile din Portul Constanța, cu peste 2,25 de milioane de euro (DOCUMENT)
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii