Investiții pe Platforma Rompetrol Rafinare în interiorul instalației de Hidrofinare Petrol Reactor
Investiții pe Platforma Rompetrol Rafinare în interiorul instalației de Hidrofinare Petrol Reactor
06 Mar, 2024 10:46
ZIUA de Constanta
1294
Marime text
- Proiectul „Înlocuire echipamente statice rafinărie și petrochimie 2024 – înlocuire VAS 121-V7“, a fost depus de Rompetrol Rafinare SA la Agenția pentru Protecția Mediului.
- Rompetrol Rafinare SA este controlată de acționarii KMG International N.V., din Țările de Jos, cu 48,1136%, Statul Român reprezentat de Ministerul Energiei, cu 44,6959%, și o Listă de acționari.
Rompetrol Rafinare SA a solicitat de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța acord de mediu pentru proiectul care prevede înlocuirea echipamentelor statice de rafinărie și petrochimie.
Ulterior, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: „Înlocuire echipamente statice rafinărie și petrochimie 2024 – înlocuire VAS 121-V7“, propus a fi amplasat în orașul Năvodari, B-dul Năvodari nr. 215, județul Constanța.
Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului din municipiul Constanâa, strada Unirii, nr. 23, județul Constanta şi la sediul titularului Rompetrol Rafinare SA, cu sediul în orasul Năvodari, B-dul Navodari nr. 215. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța.
Lucrările specifice investitiei se realizează pe Platforma Rompetrol Rafinare în interiorul instalației de Hidrofinare petrol Reactor – 121 HPR (Kerosene Hydrotreating Unit), în conformitate cu planul de încadrare în zonă. Terenul supus investiției cu o suprafață de aproximativ 30 mp se găsește în spațiul aferent din instalația HPR și aparține Beneficiarului.
În conformitate cu Certificatul de Urbanism emis pentru „Înlocuire echipamente statice Rafinărie și Petrochimie 2024 - Înlocuire vas 121-V7” terenul este identificat prin număr cadastral/ CF 101552.
În cadrul acestui proiect se propun lucrari de înlocuire a vasului existent 121-V7 cu unul nou similar, pe acelasi amplasament, fără a aduce modficări funcționării acestuia în procesul tehnologic. Prin prezentul proiect nu se aduc modificări în funcționarea instalației, iar în cele ce urmează
se tratează doar aspectele ce țin de impactul potențial asupra mediului.
Scopul investiției/ proiectului îl reprezintă lucrări de înlocuire a vasului existent cu unul nou similar, reparații și consolidarea fundației existente, mici modificări/ înlocuiri a instrumentației aferente vasului. La finalizarea lucrărilor propuse, instalația va funcționa la parametrii optimi
din punct de vedere al operării, al siguranței în exploatare și respectării normelor de mediu.
Despre Rompetrol Rafinare SA
Potrivit Termene.ro, Rompetrol Rafinare SA a fost înființată în anul 1992, are sediul social în Năvodari, se ocupă de fabricarea produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului.
Pentru anul 2022, compania cu 1.074 de angajați a declarat o cifră de afaceri de 23.026.777.606 lei și un profit de 666.277.159 lei.
Conform sursei citate, Rompetrol Rafinare SA este controlată de acționarii KMG International N.V., din Țările de Jos, cu 48,1136%, Statul Român reprezentat de Ministerul Energiei, cu 44,6959%, și o Listă de acționari.
Ca administratori apar: Batyrzhan Tergeussizov, Meshitbay Zhamilya, Mikulich Tamila, Saragea Constantin, Stănescu Nicolae Bogdan Codruț, Steriopol Bogdan-Catalin, Tohănean Adrian.
PRECIZĂRI
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite informații de pe termene.ro.
Citețte și.
Rompetrol Rafinare SA a solicitat acord de mediu pentru construirea unei conducte de racordare la Făclia, județul Constanța
Curtea de Apel Constanța. Rompetrol Rafinare câștigă, pe fond, procesul cu Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii