Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţiile prin Măsura 322 mai au de aşteptat RAJDP a contestat licitaţia de la Costineşti

ro

08 Mar, 2011 02:56 1156 Marime text
Licitaţia pentru investiţii de 2,5 milioane de euro în comuna Costineşti a fost anulată pentru a doua oară.

Unul dintre beţele puse în roatele procedurii de achiziţie a fost contestaţia depusă împotriva documentaţiei de atribuire de către Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, subordonată Consiliului Judeţean Constanţa. Prin contestaţia depusă la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, RAJDP a cerut „anularea parţială a fişei de date a achiziţiei", solicitarea făcând referire la capitolul VII, secţiunea „Criterii de atribuire".

Pe 23 februarie, CNSC a admis contestaţia depusă de RAJDP în contradictoriu cu comuna Costineşti, anulând fişa de date a achiziţiei şi, totodată, procedura de atribuire. Cum deschiderea ofertelor era programată să aibă loc pe 28 februarie, procedura nu a mai avut loc, autoritatea contractantă fiind nevoită să refacă documentaţia şi să reia licitaţia. Precizăm că autoritatea locală din Costineşti a mai avut o tentativă eşuată de a atribui contractul privind proiectarea, verificarea şi execuţia lucrărilor finanţate prin Măsura 322. Prima procedură de deschidere a ofertelor fusese programată pe 9 decembrie anul trecut.

Obiectul contractului de lucrări se referă la „Proiectare, verificare şi execuţie modernizare drumuri zona de nord, asfaltare strada Mănăstirii, construire clădire pentru asistenţă după programul şcolar after-school şi amenajare punct arheologic din comuna Costineşti". Potrivit anunţului de participare ce fusese publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice pentru procedura care între timp a fost anulată, valoarea estimată a contractului este de 9.532.071 lei fără TVA (95 de miliarde de lei vechi), iar durata derulării lui este de 12 luni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii