Ion Caramitru, Doctor Honoris Causa al UOC „Ne exprimăm regretul profund la vestea trecerii în eternitate a distinsului actor de teatru și film“
Ion Caramitru, Doctor Honoris Causa al UOC: „Ne exprimăm regretul profund la vestea trecerii în eternitate- De înalt profesionalism și dedicare absolută, Ion Caramitru a fost ministru al Culturii în Guvernul României în perioada 1996 și 2000, tot în anul 2000 fiind decorat cu Ordinul pentru Merit al României în grad de Mare Cruce.
De înalt profesionalism și dedicare absolută, Ion Caramitru a fost ministru al Culturii în Guvernul României în perioada 1996 și 2000, tot în anul 2000 fiind decorat cu Ordinul pentru Merit al României în grad de Mare Cruce.
Ne exprimăm regretul profund la vestea trecerii în eternitate a distinsului actor de teatru și film Ion Caramitru, manager al Teatrului Național I.L. Caragiale din București, președinte al UNITER din 1990, Doctor Honoris Causa al Universității Ovidius din Constanța (UOC), din anul 2012.
Ion Caramitru a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale clasa profesor Beate Fredanov, în 1964, cu un an mai devreme debutând pe scena Teatrului Bulandra - cu rolul principal din Hamlet, de William Shakespeare.
De înalt profesionalism și dedicare absolută, Ion Caramitru a fost ministru al Culturii în Guvernul României în perioada 1996 și 2000, tot în anul 2000 fiind decorat cu Ordinul pentru Merit al României în grad de Mare Cruce.
Personalitate emblematică a teatrului și cinematografiei românești, Ion Caramitru s-a remarcat în peste 40 de filme de lung metraj, făcându-și debutul cu rolul secundar în Pădurea spânzuraților în regia lui Ciulei, în 1964.
Un căutător de sensuri profunde, un şlefuitor al cuvântului, al misterului degajat de fiecare pesonaj, Ion Caramitru a jucat de mai multe ori sub bagheta magică a unor mari regizori (Liviu Ciulei, Andrei Șerban, Silviu Purcărete, Sanda Manu, Cătălina Buzoianu, Alexandru Tocilescu, Sică Alexandrescu), apoi fiind el însuși regizor de teatru, musical și operă.
Pentru munca sa în extinderea colaborării culturale britanico-române, actorul a fost numit ofițer al Ordinului Imperiului Britanic, iar în 1997 este distins de către Ministerul Culturii Franceze cu titlul de Cavaler al Ordinului Literelor și Artelor.
Implicarea deosebită în sfera culturală i-a adus recunoașterea publică fiind distins, în anul 2017, cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler; Ordinul Soarelui Răsare, înmânat de ambasadorul Japoniei la București și titlul de Cetățean de onoare al Municipiului București.
Comunitatea academică a Universității Ovidius din Constanța transmite întreaga compasiune familiei care a fost întotdeauna piatra de temelie a frumoasei sale personalități., transmite Universitatea Ovidius din Constanţa.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp