Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionuț Nedea și-a vândut agenția de turism cu suma record de peste 21 de milioane! Vezi cine este cumpărătorul

ro

11 Jun, 2024 09:57 1167 Marime text
Sursa foto: litoralulromanesc.ro

Agenția de turism Litoralulromanesc.ro a fost vândută de omul de afaceri Ionuț Nedea către Szallas Group, parte a grupului polonez Wirtualna Polska Holding pentru suma-record de peste 21 de milioane de euro.  Conform comunicatului emis de Litoralulromanesc.ro, este cea mai mare tranzacție înregistrată pe piața de profil.

Mai jos, puteți citi comunicatul în integralitate

Vă transmitem acest comunicat pentru a anunța cea mai mare tranzacție de pe piața turistică din România: Ionuț Nedea, fondator al agenției de turism Litoralulromanesc.ro, lider pe segmentul vacanțelor la Marea Neagră, a vândut agenția către Szallas Group, parte a grupului polonez Wirtualna Polska Holding, cu peste 21 milioane de euro.

Tranzacția va crea condițiile dezvoltării unui jucător major în contextul turismului regional, prin consolidarea relației cu partenerii comerciali, creșterea și diversificarea serviciilor cu valoare adăugată oferite clienților. Întreaga echipă, inclusiv fondatorul Ionuț Nedea, își va continua activitatea în cadrul companiei, care va continua să opereze brandul Litoralulromanesc.ro - un etalon pe piața turistică din România.

Agenția de turism Litoralulromanesc.ro, deținută de compania Creative Eye SRL din Constanța, a fost fondată de Ionuț Nedea. Cu o experiență de aproape 20 de ani pe piața locală de turism, compania este cel mai mare retailer de vacanțe în stațiunile de la Marea Neagră atât ca număr de turiști, cât și ca cifra de afaceri. Compania are un portofoliu de peste 500 de unități de cazare în care, în 2023, turiștii au făcut rezervări cu o valoare totală care depășește 45 milioane de euro.

Szallas Group deține portaluri de rezervări online de cazare în Polonia (Nocowanie.pl), Ungaria (Szallas.hu), Republica Cehă (Hotel.cz) și Croația. Compania este prezentă și în România din 2020, când a preluat site-ul de rezervări Travelminit.ro, care oferă peste 8.000 de unități de cazare în toată țara, generând rezervări în valoare de 30 milioane de euro în 2023.

Szallas Group s-a alăturat Wirtualna Polska Holding în 2022. Wirtualna Polska Holding (WP) este un grup tehnologic de companii listat la Bursa de Valori din Varșovia, cu operațiuni în media, publicitate și e-commerce, prezent în Polonia și în țările Europei Centrale și de Est.

Citește și:
O agenție de turism s-a mutat la Constanța și și-a reluat activitatea după șapte ani
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii