Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:09 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iorgus „Bugetul trebuie crutat, nu risipit in manifestari fara rost"

ro

17 Jan, 2009 00:22 939 Marime text

In cursul serii de joi, 15 ianuarie, pedeliştii din Mangalia au avut prima întâlnire din acest an, în cadrul Biroului Permanent. Au participat la eveniment atât cei 29 de membri ai BPL, cât şi ceilalţi pedelişti cu acte în regulă sau simpatizanţi, alături de care s-a aflat preşedintele formaţiunii, deputatul Zanfir Iorguş.

„A fost o întâlnire constructivă, în cadrul căreia am atins o serie de măsuri organizatorice, dar am discutat şi situaţia actuală a politicii locale din Mangalia. Până în prezent am reuşit să purtăm discuţii cu toate formaţiunile politice reprezentate în Consiliul Local Mangalia, mai puţin cu PSD. În urma acestor discuţii, am căzut cu toţii de acord, indiferent de culoarea politică, că trebuie reinstaurată o stare de normalitate, atât în oraş, cât şi în primărie şi în celelalte instituţii publice. Trebuie stopată risipa la care este supus, în prezent, bugetul local, pentru acţiuni şi manifestări ce nu îşi au rostul, în condiţiile în care criza a ajuns în forţă la Mangalia, lăsând, în mai puţin de o lună, fără loc de muncă mai bine de 200 de persoane. La această situaţie trebuie să ne gândim în primul rând şi nu la cheltuieli nejustificate ale banului public, la haosul creat în primărie şi la neînţelegerile dintre consilieri", ne-a declarat deputatul PD-L Zanfir Iorguş.

Întâlnire PD-L - PSD Mangalia?

În viziunea pedeliştilor locali, înlăturarea haosului din instituţiile publice, unde angajaţii cu vechime au fost supuşi, sistematic, de mai bine de jumătate de an, unor adevărate torturi psihice, se poate face numai printr-un dialog constructiv între toate partidele. Pedeliştii afirmă că nu exclud un dialog nici cu PSD-ul, cu condiţia ca formaţiunea respectivă să îşi dorească soluţionarea blocajului din Consiliul Local Mangalia. Se pare că o întâlnire între cei doi aliaţi (la nivel naţional), dar adversari făţişi la nivel local, va avea loc în câteva zile.

Deocamdată, cei şapte consilieri PSD şi FD (rămaşi, firesc, fideli actualului primar, Mihai Claudiu Tusac) rămân minoritari într-un consiliu ce, nu mai târziu de sfârşitul lui decembrie 2008, a dovedit că se poate „răscula" în faţa edilului pesedist. Pe 23 decembrie, consilierii PD-L, PNL, PC şi PRM au lipsit în masă la şedinţa convocată de Mihai Claudiu Tusac.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii