Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 23 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Constanța Acțiune a polițiștilor Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu. Iată ce au constatat

ro

23 Aug, 2024 15:44 142 Marime text
Mașini de poliție. Sursă foto: ZIUA de Constanța
 
  • Astfel, au fost controlați 7 operatori economici și au fost verificate 24 de persoane fizice din municipiul Constanța, orașul Năvodari, comuna Castelu și Portul Constanța Sud - Agigea.
     
La data de 22 august 2024, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu au desfășurat o acțiune de verificare a societăților comerciale și a persoanelor fizice care utilizează sau comercializează substanțe periculoase ori gestionează deșeuri, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Astfel, au fost controlați 7 operatori economici și au fost verificate 24 de persoane fizice din municipiul Constanța, orașul Năvodari, comuna Castelu și Portul Constanța Sud - Agigea.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 156.0000 de lei. De asemenea, a fost retras un certificat de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 5 infracțiuni la OUG 195/2005, privind protecția mediului, precum și la OUG 92/2021, privind regimul deșeurilor.

Asstfel, în urma verificărilor efectuate la o societate comercială din comuna Castelu au fost descoperiți 10 litri de ierbicid și fungicid (substanțe periculoase) cu termenul de valabilitate expirat. 

În cauză cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor periculoase care au devenit deșeuri. 

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Sigurață Rutieră, precum și spacialiști ai Gărzii de Mediu Constanța, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Știri Constanța: Percheziții domicilare în București pentru infracțiuni de înșelăciune și complicitate la înșelăciune
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii