Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:04 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE IPJ Constanța Un bărbat, o femeie și un minor, reținuți de polițiști după ce ar fi intrat peste un bărbat în casă și l-ar fi tâlhărit

ro

04 Jun, 2024 14:02 679 Marime text

 
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Luni, 3 iunie 2024, polițiști din cadrul Poliției Orașului Murfatlar, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat de 28 de ani și o femeie de 26 de ani.

Conform comunicatului emis de Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, aceștia sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Astfel, în noaptea de 14 spre 15 februarie a.c., în jurul orei 02.00,  spun polițiștii, cei doi ar fi pătruns în locuința persoanei vătămate, un bărbat din orașul Murfatlar, pe care l-ar fi deposedat prin violență de 590 de lei.

De asemenea, ar fi distrus mai multe bunuri din imobil.

Femeia a fost depistată de polițiști în județul Mureș și condusă la sediul poliției, în baza unui mandat de aducere. 

Cei doi au fost reținuți, pentru 24 de ore, conduși și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Astăzi, 4 iunie a.c., vor fi prezentați procurorului de caz, cu propunere legală, a transmis sursa citată.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

UPDATE ​Anchetatorii spun că unul dintre cei anchetați ar mai avea probleme cu legea, deoarece acesta s-ar afla în stare de recidivă postexecutorie, atrasă de o condamnare de 2 ani la pedeapsa închisorii, pentru comiterea unor infracţiuni rutiere.

Oficial de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța

La data de 04.06.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 04.06.2024, până la data de 03.07.2024, inclusiv, a inculpaților S.R.I., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată, prev. de art. 233, rap. la art. 234 alin. 1 lit. d și f din C. pen., și distrugere, prev. de art. 253 alin. 1 din C. pen., cu aplic. art. 41 alin.1 și art. 77 lit. a și d din C. pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 din C. pen., T.C., cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, prev. de art. 233, rap. la art. 234 alin. 1 lit. d și f din C. pen., și distrugere, prev. de art. 253 alin. 1 din C. pen., cu aplic. art. 77 lit. a și d din C. pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 din C. pen., și S.D.,cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, prev. de art. 233, rap. la art. 234 alin. 1 lit. d și f din C. pen., și distrugere, prev. de art. 253 alin. 1 din C. pen., cu aplic. art. 77 lit. a din C. pen., ambele cu aplic. art. 113 alin. 3 și art. 38 alin. 1 din C. pen.
 
În concret, s-a reţinut că la data de 15.02.2024, în jurul orei 02:45, inculpații S.R.I. şi T.C., împreună cu inculpatul S.D., în vârstă de 17 ani la data săvârșirii faptei, au spart uşa de acces în casa persoanei vătămate Ţ.D., situată în orașul Murfatlar, judeţul Constanţa. Apoi cei trei au pătruns în interior, unde inculpatul S.R.I. a lovit persoana vătămată cu pumnii în zona feței şi i-a cerut bani, amenințând-o cu moartea. În acest timp, inculpata T.C. i-a sustras persoanei vătămate din buzunarul pantalonilor suma de 590 de lei, pe care i-a dat-o inculpatului S.D., după care cei trei inculpaţi au părăsit locuinţa.

S-a reţinut de asemenea că inculpatul S.R.I. a săvârşit faptele în stare de recidivă postexecutorie, atrasă de o condamnare de 2 ani la pedeapsa închisorii, pentru comiterea unor infracţiuni rutiere.


Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliției orașului Murfatlar, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:
IPJ Constanța Bărbat de 40 de ani, reținut de polițiști după ce ar fi tâlhărit două persoane, în plină stradă

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii