Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:57 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Tulcea Sancțiunile pentru șoferi devin mai aspre prin Legea Anastasia! Iată despre ce este vorba (FOTO)

ro

19 Jul, 2023 12:35 1151 Marime text
Sursă foto: IPJ Tulcea
  • IPJ Tulcea a anunțat că pedepsele pentru provocarea accidentelor mortale, provocate de șoferii aflați sub influența substanțelor interzise sau care nu au permis, vor deveni mai severe prin promulgarea Legii Anastasia.
 
Miercuri, pe 19 iulie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea - Biroul Siguranță Școlară, Serviciul Rutier, împreună cu specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Tulcea au desfășurat activități de informare, în municipiul Tulcea, pentru aducerea la cunoștința cetățenilor depre înăsprirea modului în care sunt aplicate pedepsele în cazul accidentelor mortale, provocate de șoferii aflați sub influența alcoolului, a drogurilor sau care conduc fără permis.
 
 
Astfel, polițiștii au transmis informații, atât în trafic, cât și în zonele aglomerate din municipiul Tulcea, despre ,,Legea Anastasia”, care prevede că șoferii care conduc fără drept, sub influența alcoolului sau stupefiantelor și care provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane, nu vor mai fi condamnați cu suspendare.
 
 
La data de 10 iulie, a fost publicată în Monitorul Oficial legea numărul 213/2023, (cunoscută informal sub denumirea de Legea Anastasia, intitulată astfel în memoria unei fetițe accidentată mortal de către un șofer care nu deținea permis de conducere auto). Această lege, aduce modificări, printre altele, la art. 91 din Legea nr. 286/2009 - Codul Penal, și introduce un nou aliniat:
 

„3 ind. 1-  nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art.192, alin. 2 și 3, dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau art. 336“.

 
Consumul de alcool/substanţe psihoactive este interzis conducătorilor auto și crește probabilitatea implicării în evenimente rutiere, prin afectarea echilibrului, vitezei de reacție, capacității de coordonare a mișcărilor, felului în care se orientează în spațiu sau modului în care apreciază distanța sau viteza, a mai precizat sursa citată.

Citește și:

Șofer prins conducând un autoturism cu viteză excesivă printr-o localitate din județul Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii