Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 23 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre inseminarea in vitro - „Sigur este ceva împotriva firii“ (VIDEO)

ro

23 Aug, 2024 15:53 320 Marime text
ÎPS Teodosie, Arhiepiescopul TomisuluiÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat într-o emisiune difuzată la Radio Dobrogea ce părere are despre inseminarea in vitro.

„Sigur este ceva împotriva firii, dar trebuie să luăm două aspecte. Odată ce s-a făcut această inseminare, se naşte un om, tot cu voia lui Dumnezeu, că fără voia lui Dumnezeu nu se naşte, se unesc cele două elemente, elementul bărbătesc cu elementul femeiesc şi iată Dumnezeu este cel care creează sufletul. Dacă se întâlnesc seminţele femeii cu a bărbatului, sigur răsare o nouă fiinţă. Cel ce se naşte este om în regulă”, a precizat Arhiepiscopul Tomisului.


De asemenea a dat exemplu cazul profesoarei Adrianei Iliescu, care a născut o fetiţă când avea 66 de ani, după fertilizare in vitro.

”Când am făcut botezul fetiţei profesoarei de 68 de ani, trăia vrednicul de pomenire, patriarhul Teoctist, şi am întrebat ”Iată, am fost chemat”. Patriarhul a zis:”Este o persoană, trebuie să-i facem botezul”. Şi iată sunt foarte bucuros că dialoghez din când în când nişte persoane deosebite. Dumnezeu i-a dat mamei ani mulţi să-şi vadă fetiţa mare crescând frumos. Şi iată vedem că rodul, dacă este de la Dumnezeu este binecuvântat şi bun”, a mai menționat ÎPS Teodosie.




Citește și: 

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, susține că „seceta este o pedeapsă divină pentru greșelile oamenilor” (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii